Nieuwe behandelmethode: IPL bij acné

30 maart 2021 | Auteur: Dana
nieuwe-behandelmethode-ipl-bij-acne

IPL bij acné is een nieuwe behandelmethode binnen Huidzorg Houten! Acné behandelen we met diep reinigende behandelingen, diverse peelings en microneedling. Maar nu is er nog een mogelijkheid bij gekomen: IPL, ook wel bekend als lichtflitstherapie. In dit blogbericht lees je wat deze behandeling precies inhoudt.

Wat is IPL bij acné?

De IPL-acné behandeling stelt ons in staat om nog makkelijker de acnéhuid te verbeteren. De behandeling zorgt voor vermindering van puistjes en behandelt tegelijkertijd ook roodheid en pigmentvlekken die ontstaan door ontstekingen. Met behulp van de speciale filter in het IPL-handstuk van de M22 zetten we lichtflitsen over het behandelgebied. Hierdoor komt een biochemische reactie op gang die de bacteriën in de poriën vernietigt. IPL is een niet-invasieve oplossing voor inflammatoire acné met minder bijkomende effecten dan orale medicatie.

Hoe werkt IPL bij acné?

IPL is een van de meest gebruikte vormen van lichttherapie in dermatologische toepassingen. IPL-systemen zijn ontworpen om vele snelle, zeer intense en gecontroleerde lichtpulsen te leveren. Dit gecontroleerde pulseren voorkomt thermische schade aan de huid en minimaliseert ongemak. IPL behandelt acné doordat de specifieke golflengten van licht zich op de bacteriën in de huid richten. Deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor de ontstoken talgklieren die met acné uitbraken gepaard gaan.

Is de IPL-acné behandeling geschikt voor mij?

IPL-behandelingen zijn niet voor iedereen geschikt. De IPL-acné behandelingen zijn geschikt voor actieve acné en rest-acné op een huidtype 1 t/m 3. IPL niet geschikt als je een actieve virale of schimmelachtige huidaandoening of huidkanker hebt. Overleg zeker met jouw huidtherapeut voordat je voor deze behandeling kiest!

Hoe verloopt de behandeling?

Vooraf aan de behandeling worden je ogen afgedekt en wordt het te behandelen gebied afgetekend. De huidtherapeut brengt gel aan op het behandelgebied. Afhankelijk van de klacht duurt een behandeling 15 tot 30 minuten. Je voelt korte warme prikjes op de huid, maar deze zijn niet heel erg pijnlijk.

Wanneer zal ik resultaten zien?

Tijdens de IPL-acnebehandeling zetten we met een handstuk korte pulsen van intens licht op je huid. Het licht dringt door verschillende huidlagen en helpt bij het vernietigen van acné bacteriën en bij het verminderen van ontstekingen en overtollig talg. Afhankelijk van de ernst van de acné kan het doorgaans drie tot vijf behandelingen duren met een pauze van één tot vier weken tussen de behandelingen om verbetering op de huid te zien. De behandeling heeft vooral effect als je het combineert met therapeutische verzorgingsproducten voor thuis, zoals glycolzuur en salicylzuur. De huidtherapeut geeft je gericht advies. Om resultaten te behouden, adviseren we om elke drie maanden een behandeling te ondergaan.

Hoe moet ik mij voorbereiden?

Je huid mag niet gebruind zijn door de zon of door zelfbruiner en we adviseren om gedurende de behandelperiode regelmatig zonbescherming aan te brengen. Ook moet je vijf tot zeven dagen van tevoren stoppen met het gebruik van uitdrogende huidverzorgingsproducten, zoals retinoïden of peelings.

Wat kan ik na de behandeling verwachten?

Direct na de behandeling kan je wat last krijgen roodheid, afhankelijk van de behandelinstellingen die toegepast zijn. De roodheid verdwijnt meestal binnen een paar uur. In de meeste gevallen kun je jouw dagelijkse activiteiten diezelfde dag nog hervatten.

Plan een intakegesprek

Heb je last van acné en wil je weten of IPL voor jou een passende behandelmethode is? Kom langs op intake en dan maken we met jou een persoonlijk plan van aanpak! Wil je meer weten over deze nieuwe behandelmethode? Kijk dan op deze pagina.

30 maart 2021 | Auteur: Dana