Orthomoleculaire therapie

27 juni 2023 | Auteur: Stephanie
blog-orthomoleculaire-therapie

Sinds 2023 biedt Huidzorg Houten orthomoleculaire therapie aan. Door huidbehandelingen te combineren met orthomoleculaire therapie kunnen we de oorzaak van huidklachten nóg beter aanpakken en daarmee onze cliënten nóg beter helpen. Er zijn ontzettend veel (huid)klachten waarbij het belangrijk is om goed te kijken naar leefstijl en voeding. Om deze reden hebben we orthomoleculaire therapie toegevoegd aan ons behandelaanbod: het creëren van gezondheid van binnen én van buiten.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculair betekent het optimaliseren van moleculen in het lichaam. Door middel van eet- en leefstijlveranderingen in combinatie met aanvullende supplementen wordt de concentratie voedingsstoffen, zoals vitamines, eiwitten, vetten en mineralen in het lichaam geoptimaliseerd. Dit helpt het lichaam makkelijker herstellen van (huid)klachten of andere storende symptomen.

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder de natuurgeneeskunde. Een orthomoleculair therapeut onderzoekt welke processen in het lichaam van de cliënt vastlopen. Daarna gaat de therapeut op zoek naar oplossingen om de processen zo goed mogelijk te ondersteunen en te herstellen. Een orthomoleculair therapeut werkt altijd alleen met middelen die voor het lichaam bekend zijn. Dit is anders dan de reguliere geneeskunde, waar we vaak zien dat er meer aandacht is voor symptoombestrijding (medicatie) dan de oorzaak achterhalen. Zie het zo: wanneer je hoofdpijn hebt, neemt je een paracetamol. Deze werkt na een paar uur weer uit en dan moet je weer een nieuwe nemen. Maar wat nou als je wat slechter hebt gedronken vandaag? Dan kon de hoofdpijn opgelost worden door een paar glazen water te drinken.

Wat zijn de voordelen van orthomoleculaire therapie?

Met orthomoleculaire therapie creëer je een optimale balans in het lichaam door middel van voeding. Door voeding en de bijbehorende vitamines en mineralen te optimaliseren, kunnen verschillende positieve effecten worden ervaren, zoals:

  • Vermindering van huidklachten door verminderde ontstekingsreacties in het lichaam
  • Verbetering van de weerstand
  • Meer energie
  • Verbetering van de conditie
  • Betere stressbestendigheid
  • Verlichting van klachten bij een chronische aandoening
  • Betere hormoonbalans
  • Minder bijwerkingen van medicatie

Hoe zien de behandelingen eruit?

We beginnen altijd met een gratis oriënterend gesprek. De orthomoleculair therapeut stelt verschillende vragen om te kijken of de therapie passend is. Als blijkt dat orthomoleculaire therapie waardevol kan zijn, wordt een intakegesprek ingepland.

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op het eet- en leefstijlpatroon en adviseert de orthomoleculair therapeut welke test eventueel nodig is om een behandelplan op maat te kunnen maken. De uitdaging van orthomoleculaire therapie zit in het maatwerk. Iedere persoon is anders en heeft andere behoeften. Daarom is het testen zo belangrijk! Door bijvoorbeeld het testen van de ontlasting krijgen we extra informatie over welke processen niet lekker verlopen. Hierdoor kunnen we beter inspelen op de persoonlijke behoeften van iedere cliënt.

Nadat de oorzaak is achterhaald, wordt een persoonlijk voeding- en leefstijl plan met een supplementen advies samengesteld. Hier kan de cliënt vervolgens mee aan de slag. Eventueel kan er een follow-up gesprek ingepland worden als er behoefte is aan extra begeleiding.

Kom ik in aanmerking voor orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een aanrader voor iedereen! Vooral wanneer je last hebt van chronische huidaandoeningen zoals (hormonale) acnérosacea, eczeem en psoriasis kan orthomoleculaire therapie een goede interventie zijn naast de reguliere behandelingen bij de huidtherapeut. Maar wil je graag werken aan een optimale gezondheid? Ook dan kun je terecht bij onze orthomoleculair huidtherapeut voor een op maat gemaakt behandelplan!

Als je twijfelt of orthomoleculaire therapie iets voor jou is, dan kun je altijd een kosteloos en vrijblijvend oriënterend gesprek inplannen met onze orthomoleculair huidtherapeut. Klik hier om een afspraak in te plannen.

27 juni 2023 | Auteur: Stephanie