Nieuw bij Huidzorg Houten: orthomoleculaire therapie

27 juni 2023 | Auteur: Stephanie Rijks
blog-orthomoleculaire-therapie

Vanaf juli biedt Huidzorg Houten een nieuwe therapie aan: orthomoleculaire therapie! Door huidbehandelingen te combineren met orthomoleculaire therapie kunnen we de oorzaak van huidklachten nóg beter aanpakken en daarmee onze cliënten nóg beter helpen. Er zijn ontzettend veel (huid)klachten waarbij het belangrijk is om goed te kijken naar leefstijl en voeding. Om deze reden hebben we orthomoleculaire therapie toegevoegd aan ons behandelaanbod: het creëren van gezondheid van binnen én van buiten.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculair betekent het optimaliseren van moleculen in het lichaam. Door middel van eet- en leefstijlveranderingen en aanvullende supplementen wordt de concentratie voedingsstoffen, zoals vitamines, eiwitten, vetten en mineralen in het lichaam geoptimaliseerd. Dit helpt het lichaam makkelijker herstellen van (huid)klachten of andere storende symptomen.

Orthomoleculaire geneeskunde valt onder de natuurgeneeskunde. Een orthomoleculair therapeut onderzoekt welke processen in het lichaam van de cliënt vastlopen. Daarna gaat de therapeut op zoek naar oplossingen om de processen zo goed mogelijk te ondersteunen en te herstellen. Dit kan door middel van voedings- en leefstijl verandering aangevuld met supplementen. Een orthomoleculair therapeut werkt altijd alleen met middelen die voor het lichaam bekend zijn. Dit is anders dan de reguliere geneeskunde, waar we vaak zien dat er meer aandacht is voor symptoombestrijding (medicatie) dan de oorzaak achterhalen. Zie het zo: wanneer iemand hoofdpijn heeft, neemt hij/zij een paracetamol. Deze werkt na een paar uur weer uit en hij/zij moet een nieuwe nemen. Maar wat nou als deze persoon wat slechter heeft gedronken vandaag? Dan kon de hoofdpijn opgelost worden door een paar glazen water te drinken.

Wat zijn de voordelen van orthomoleculaire therapie?

Met orthomoleculaire therapie creëer je een optimale balans in het lichaam door middel van voeding. Door voeding en de bijbehorende vitamines en mineralen te optimaliseren, kunnen verschillende positieve effecten worden ervaren, zoals:

 • Vermindering van huidklachten door verminderde ontstekingsreacties in het lichaam
 • Verbetering van de weerstand
 • Meer energie
 • Verbetering van de conditie
 • Betere stressbestendigheid
 • Verlichting van klachten bij een chronische aandoening
 • Betere hormoonbalans
 • Minder bijwerkingen van medicatie

Hoe werkt een orthomoleculair traject?

Een traject begint altijd met een intake. De orthomoleculair huidtherapeut gaat samen met de cliënt op zoek naar de disbalans in het lichaam. Wanneer nodig wordt een EMB bloedtest en/of ontlasting test gedaan. Nadat de oorzaak is achterhaald, wordt een persoonlijk voeding- en leefstijl plan met een supplementen advies samengesteld.

De uitdaging van orthomoleculaire therapie zit in het maatwerk. Iedere persoon is anders en heeft andere behoeften. Daarom is het testen zo belangrijk! Door het testen van het bloed- en/of de ontlasting krijgen we extra informatie over welke processen niet lekker verlopen. Hierdoor kunnen we beter inspelen op de persoonlijke behoeften van iedere cliënt.

Het gehele traject duurt vijf maanden en bestaat uit:

 • Een uitgebreide intake
 • Een onderzoek naar de oorzaak van de klachten
 • Een adviesgesprek over de onderzoeksresultaten (incl. adviesrapportage)
 • Een startpakket met ondersteunende supplementen
 • Drie follow-up gesprekken

Wij bieden nu t/m 31 maart 2024 een orthomoleculair traject aan voor €999,- i.p.v. €1.299!

Kom ik in aanmerking voor orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is eigenlijk een aanrader voor iedereen! Vooral wanneer je last hebt van chronische huidaandoeningen zoals (hormonale) acné, rosacea, eczeem en psoriasis kan orthomoleculaire therapie een goede interventie zijn naast de reguliere behandelingen bij de huidtherapeut. Maar wil je graag werken aan een optimale gezondheid? Ook dan kun je terecht bij een orthomoleculair huidtherapeut voor een op maat gemaakt behandelplan!

Als je twijfelt of orthomoleculaire therapie iets voor jou is, dan kun je altijd een kosteloos en vrijblijvend oriënterend gesprek inplannen met één van onze orthomoleculair huidtherapeuten. Klik hier om een afspraak in te plannen.

27 juni 2023 | Auteur: Stephanie Rijks