Peelings bij rosacea

23 februari 2018 | Auteur: Dana
peelings-bij-rosacea

Peelings bij rosacea, een onderwerp waar nog niet veel over geschreven is. Maar wanneer je last hebt van een rode en gevoelig huid, die soms branderig voelt met kleine ontstekingen is de kans groot dat je last hebt van rosacea. Rosacea is helaas nog niet te genezen, maar in de meeste gevallen wel goed te verminderen. Je kunt rosacea rustig houden door een combinatie van medicatie (metronidazol en soolantra), huidverzorgingsproducten en behandelingen. In dit blogbericht zullen we dieper ingaan op het effect van chemische peelings bij rosacea.

Peelings bij rosacea

Lange tijd werd gedacht dat peelings vermeden moesten worden bij mensen die last hebben van rosacea. Dit kwam door de gedachte dat zuren in peelings de huid teveel zouden prikkelen en de kans op rosacea erger kon worden. Ondanks dat eenduidig wetenschappelijk bewijs nog ontbreekt, merken wij bij Huidzorg Houten veel positieve effecten met peelings. Vooral wanneer iemand last heeft van ontstekingen is het effect gunstig. Deze bevindingen werden ook bevestigd tijdens het HuYd congres waar de huidtherapeuten aanwezig waren.

Welke zuren zijn geschikt bij rosacea?

Niet alle zuren zijn even geschikt bij rosacea, omdat de huid vaak gevoelig is. Vooral melkzuur en amandelzuur hebben een positieve werking, net als een enzymatische peeling. De werking van deze zuren is mild en blijven wat hoger in de huid. De zuren en enzymen in een peeling zorgen voor het afschilferen van de bovenste huidlaag. De opperhuid wordt hiermee gestimuleerd zichzelf te vernieuwen, waardoor de huidweerstand verbeterd.

Eigenschappen melkzuur en amandelzuur

Melkzuur en amandelzuur hebben naast bovengenoemde eigenschappen nog meer positieve effecten voor rosacea. Melkzuur heeft onder andere een antimicrobiële werking. Het doodt de organismen die huidklachten kunnen uitlokken, zoals schimmels, gisten en de demodex mijt die in verband wordt gebracht met rosacea. Melkzuur heeft ook een hydraterende werking op de huid, het stimuleert de aanmaak van hyaluronzuur in de lederhuid. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die het vochtgehalte in onze huid en andere weefsels van het lichaam op peil houdt. Het kan wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden! Amandelzuur heeft een antibacteriële en talgregulerende werking en het stimuleert de aanmaak van fibroblasten in de huid. Fibroblasten zijn onder andere verantwoordelijk voor de stevigheid en hydratatie van de huid.

Behandeling van rosacea

Wanneer je last hebt van rosacea kijken wij altijd tijdens het consult naar de klachten van de huid en uw wensen. Aan de hand van het consult bespreken we alle mogelijkheden en geven ook uitleg over de behandelingen. In de meeste gevallen adviseren we een kuur peelings in combinatie met lichtflitstherapie voor de roodheid.

Afspraak maken?

Wil je zelf graag een afspraak maken, omdat je ook last hebt van rosacea of een ander huidprobleem? Je kan altijd contact opnemen door te bellen naar nummer 030 6342561 of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

23 februari 2018 | Auteur: Dana