Permanente ontharing van de wenkbrauwen – ervaring van Marcella

13 april 2015 | Auteur: Dana Dijs-Bom
permanente-ontharing-van-de-wenkbrauwen-ervaring-van-marcella

De vorm van je wenkbrauwen doet veel voor je gezicht. Er is mij wel eens verteld dat de wenkbrauwen voor 80% je gezichtsuitdrukking bepalen! Ze bewegen namelijk mee met alle gezichtsuitdrukkingen en kunnen zelfs je emoties weerspiegelen. Wenkbrauwen in een mooie, natuurlijke vorm geven de ogen optisch een liftend effect en zorgen voor een frisse, open uitstraling. Dit kun je bereiken door de vorm ‘strak’ te maken, door overtollige haartjes te verwijderen. Het is belangrijk is om niet te veel haartjes weg te halen, anders heeft dit een averechts effect. In dit blogbericht lees je hoe de huidtherapeuten de wenkbrauwen definitief in model krijgen met elektrisch ontharen. Marcella heeft vorige week haar laatste behandeling bij Huidzorg Houten gehad en vertelt hier over haar ervaring.

Permanente ontharing met laserontharing en elektrisch ontharen

Bij Huidzorg Houten helpen we vrouwen van ongewenst gezichtshaar af door middel van de definitieve behandelmethodes laserontharing en elektrisch ontharen. Laserontharing zetten we in voor donkere haren, want laserontharing werkt alleen effectief als de haren pigment bevatten. Alle andere haarkleuren, zoals rode, blonde, grijze en witte haren, worden permanent verwijderd met elektrisch ontharen. Hiervoor zijn meer behandelingen nodig, maar ook dit is een zeer effectieve behandeling.

Welke permanente ontharingsmethode kan toegepast worden bij de wenkbrauwen?

Wenkbrauwhaartjes zijn vaak donker, maar in verband met veiligheid we passen geen laserontharing toe in het gebied rondom de ogen. Laserlicht is namelijk schadelijk voor de ogen en het risico dat er licht in de ogen komt is te groot. Daarnaast zou de cliënt een verduisterend brilletje op moeten doen, waardoor we niet goed bij de wenkbrauw kunnen komen. Wat wel kan in het wenkbrauwgebied is elektrisch ontharen. Deze behandeling slaat vaak fantastisch aan. Daarnaast is de behandeling zeer secuur, omdat haartje voor haartje wordt verwijderd. Veel vrouwen weten niet dat dit mogelijk is!

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een gespecialiseerde behandeling, die alleen goed uitgevoerd kan worden door zeer ervaren huidtherapeuten en specialisten. Zij hebben een getrainde ‘insteek’. Met elektrisch ontharen schuiven we een heel klein buigzaam naaldje via de porie in het haarzakje. Het puntje van het naaldje geeft twee korte pulsjes met stroom (warmte) af. Hierdoor wordt het haarzakje platgelegd. De haar zelf laat door de stroomstootjes meteen los en wordt met een pincet verwijderd. Het verschil met ‘gewoon’ epileren is dus dat we zorgen dat er geen nieuwe haar meer geproduceerd kan worden door het haarzakje. Lees meer over elektrisch ontharen.

Ervaring van een cliënt van Huidzorg Houten

Op de onderstaande foto zien we de voor- en na foto van de wenkbrauwen van Marcella (32). Zij begon drie jaar geleden aan het traject van elektrisch ontharen van haar wenkbrauwen.  Toen zij aan de behandelingen begon waren de wenkbrauwen van Marcella eigenlijk te dun geëpileerd. Ook stonden ze te ver uit elkaar. De huidtherapeuten van Huidzorg Houten epileerden telkens alle overtollige haartjes (elektrisch). Ze vonden het ook belangrijk dat de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen weer terugkwam. Gelukkig kon Marcella er thuis goed vanaf blijven, want op sommige plekken moesten de haartjes juist weer aangroeien.

De wenkbrauw blijft nu altijd in shape, zoals op de rechter foto te zien is. Het afgelopen jaar was het gewenste effect al bereikt, Marcella kwam af en toe  nog om regenererende haartjes en kleine resthaartjes te laten verwijderen. Inmiddels heeft ze haar laatste behandeling gehad, want zelfs onderhoud is nu niet meer nodig.

Hoe ben je bij Huidzorg Houten terecht gekomen?

“Via een nichtje op een verjaardag. Toen heb ik gebeld om een afspraak te maken.”

Wat deed je hiervoor om je wenkbrauwen in vorm te houden?

“Ik ging één keer per zes à zeven weken naar de schoonheidsspecialiste voor epilatie.”

Is er iets veranderd nu je deze behandelingen hebt gehad?

“Ik ben heel blij dat de wenkbrauwen zo mooi gevormd zijn. Ik heb er geen werk meer aan, het zit altijd goed.”

Vond je de behandeling gevoelig?

“Jazeker, ik vond het wel een beetje gevoelig. Maar je weet dat de gevoeligheid ook weer snel stopt, dat maakt dat je doorgaat.”

Heb je nog een tip?

“Ga het gewoon doen! Vroeger zeiden veel mensen tegen mij: `Wat kijk je boos!’. Dat is nu verleden tijd. Ik zei net nog: ik hoef nooit meer naar de schoonheidsspecialiste toe voor epilatie!

Ik kwam altijd supergraag bij Huidzorg Houten, het is toch een momentje voor jezelf. Je moet wel geduld hebben. Voordat ik belde dacht ik dat het sneller klaar zou zijn, maar het is een geleidelijk proces. In het begin had ik nog veel overtollig haar en kwam ik bijna wekelijks, maar dat werd al snel één keer in de acht weken, tot op laatst maar één keer per drie maanden. De duur heb ik niet als tegenvaller ervaren, want je ziet al wel snel resultaat.”

Afspraak maken?

Benieuwd of elektrisch ontharen ook iets voor jou is? Kom gerust een keer langs in de praktijk. De huidtherapeut vertelt tijdens het intakegesprek alles wat je moet weten over deze behandeling. Nog een beetje huiverig? Een proefbehandeling is mogelijk!

Lees meer over:

13 april 2015 | Auteur: Dana Dijs-Bom