Puistjes op het voorhoofd

7 maart 2019 | Auteur: Dana
puistjes-op-het-voorhoofd

Puistjes op het voorhoofd; een heel vervelend probleem! Puistjes kunnen verschijnen op het hele gezicht, maar we zien ook regelmatig dat puistjes in een specifiek gebied van het gezicht voorkomen. Waarom ontstaan puistjes op het voorhoofd en wat kun je eraan doen? Lees het in onze blog!

Hoe ontstaan puistjes?

Puistjes ontstaan in de talgklierfollikel. Talgklierfollikels komen overal op het lichaam voor, met uitzondering van de handpalmen en voetzolen. De talgklierproductie is het grootst in het gezicht, op de rug en op de borst. Vandaar dat puistjes voornamelijk op deze plekken voorkomen.

Iedereen heeft wel eens last van puistjes, de een meer dan de ander. Vaak zie je dat de hormonale schommelingen in de pubertijd een grote rol speelt in het ontstaan van puistjes, maar ook na de pubertijd kun je last krijgen van puistjes. Naast hormonale schommelingen kunnen onder andere verkeerd product gebruik, voeding, medicatie of genetische aanleg ook invloed hebben op het ontstaan van puistjes.

Puistjes op het voorhoofd

Puistjes kunnen soms specifiek in één gebied voorkomen. In een van onze vorige blogs heb je kunnen lezen over puistjes op de kin. Als puistjes specifiek op het voorhoofd voorkomen, kan dit verschillende oorzaken hebben. In de Chinese geneeskunde wordt gesuggereerd dat de locatie van de puistjes in het gezicht in verbinding staan met gezondheidsproblemen in verschillende delen van het lichaam. Puistjes op het voorhoofd zouden bijvoorbeeld een verband kunnen hebben met spijsverteringsproblemen of blaasproblemen. Stress en het drinken van te weinig water kunnen ook oorzaken zijn van puistjes op het voorhoofd.

In sommige gevallen is de oorzaak wat makkelijker vast te stellen. Het regelmatig dragen van een hoed of pet, het gebruik van haarverzorgingsproducten of het hebben van een pony kan puistjes langs de haargrens en op het voorhoofd veroorzaken.

Wat kan je zelf doen aan puistjes op het voorhoofd?

Soms biedt simpelweg het minder dragen van een hoed of pet al de oplossing. Wanneer de oorzaak toch wat gecompliceerder is, dient deze op een andere manier te worden aangepakt. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Probeer zelf niet aan de puistjes te zitten
  • Neem voldoende rust
  • Drink minimaal 2 liter water verspreid over de dag
  • Verminder alcoholgebruik
  • Eet vezelrijk en gevarieerd en vermijd vetrijk voedsel
  • Beweeg voldoende
  • Gebruik producten die geschikt zijn voor jouw huid

Als je er zelf thuis niet meer uitkomt, is het verstandig om langs een huidtherapeut te gaan die samen met jou kan kijken welke mogelijkheden er zijn qua product gebruik en behandelingen. Bij Huidzorg Houten behandelen dagelijks mensen met puistjes op het voorhoofd of op andere gebieden van het gezicht. Middels acnetherapiepeelings en passende producten met de juiste actieve ingrediënten kunnen we dergelijke huidklachten goed aanpakken en kun je al snel afkomen van puistjes op het voorhoofd (of andere gebieden)!

Afspraak maken?

Heb je ook last van puistje op het voorhoofd of op andere gebieden in het gezicht? Maak dan gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek waarin we samen met jou een passend behandelplan opstellen!

7 maart 2019 | Auteur: Dana