Rosacea en orthomoleculaire therapie – ervaring van Samantha

11 december 2023 | Auteur: Suzan
rosacea-en-orthomoleculaire-therapie-ervaring-van-samantha

Sinds enkele maanden bieden we bij Huidzorg Houten orthomoleculaire therapie aan voor de behandeling van o.a. rosacea, acné, darmklachten en eczeem. Samantha, 24 jaar, kwam bij ons terecht, omdat ze last had van huid- en darmklachten. Ze had rosacea in haar gezicht en last van diffuse roodheid, puistjes en ontstekingen. Daarnaast kampte ze met darmklachten, ze werd in de ochtenden wakker met buikpijn en misselijkheid. Lees hier hoe orthomoleculaire therapie haar heeft geholpen in het verminderen van haar klachten.

Hoe ben je terecht gekomen bij Huidzorg Houten?

“Ik kwam in eerste instantie bij Huidzorg Houten voor IPL-behandelingen om de roodheid en ontstekingen in mijn gezicht te verminderen. De huidtherapeut gaf aan dat er op dat moment een nieuwe therapie in de kliniek werd geïntroduceerd: orthomoleculaire therapie. Middels deze therapie wordt er gekeken naar de invloed van voeding op mijn huid en darmen. Hier had ik wel interesse in, omdat ik al zo lang op zoek ben naar een oplossing voor mijn klachten. Zodoende heb ik mij aangemeld voor een traject.”

Heb je in het verleden al eens eerder geprobeerd om jouw rosacea en darmklachten te verminderen?

“In het verleden heb ik meerdere keren geprobeerd om mijn voedingspatroon aan te passen, maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat. Ik wist ook niet goed welke ingrediënten of producten ik moest vermijden of verminderen, waardoor ik op eigen inzicht van alles ging uitproberen. Echter, ik wist niet wat voor alternatieven er waren en uiteindelijk was het niet haalbaar, omdat ik bepaalde voedingsstoffen miste. Verder deed het weinig tot niets in het verminderen van de darm- en huidklachten. Ik bleef last houden van buikpijn en misselijkheid in de ochtenden en mijn huid werd er ook niet beter van.”

Hoe is het orthomoleculaire behandeltraject bij Huidzorg Houten verlopen?

“Ik heb het traject als zeer prettig ervaren, van begin tot eind. Als eerst heb ik een telefonische afspraak gehad met de orthomoleculair huidtherapeut en kreeg ik informatie per mail toegestuurd zodat ik alles rustig kon doornemen. Vervolgens is er tijdens de eerste afspraak duidelijk gemaakt hoe het hele orthomoleculaire behandeltraject in zijn werking gaat. De orthomoleculair huidtherapeut nam alle tijd voor mij tijdens dit gesprek. Er is een indicatie gemaakt van de ernst van mijn klachten en de ontlastingstest en de pre-screening test hebben duidelijk gemaakt op welke voedingsstoffen mijn darmen en huid reageren. Aan de hand hiervan hebben we een voedingsplan gemaakt. Ik vond het erg prettig dat ik meerdere opties kreeg qua producten, waardoor mijn voedingspatroon ook veelzijdig bleef. Daarnaast werd er ook goed geluisterd naar mijn voorkeuren wat betreft eten en werd dit in het voedingsplan verwerkt.

De eerste maand moest mijn lichaam erg wennen aan het veranderende voedingspatroon en had ik nog last van mijn darmen, maar ik bleef geduldig en uiteindelijk begonnen de darm- en huidklachten minder te worden. Ik ben ook zeer tevreden over het contact met de orthomoleculair huidtherapeut is. Ze communiceerde duidelijk en ik wist altijd precies waar ik aan toe was. Het is ook super fijn dat je contact kunt opnemen tussen de afspraken door als je vragen hebt.”

Wat vind je van het behaalde resultaat?

“Ik ben natuurlijk erg blij met de vermindering van de darm- en huidklachten, maar daarbij voel ik me ook veel zelfverzekerder en zit ik lekkerder in mijn vel. Iedere ochtend werd ik wakker met buikpijn en dat is door een aangepast voedingspatroon en het vermijden van o.a. gluten niet meer voorgekomen. Verder heb ik minder last van roodheid in mijn gezicht en heb ik nog maar een enkele keer een ontstekingen of puistje. Het is een fijn gevoel dat de inspanningen van zowel mij als de orthomoleculair huidtherapeut echt hebben geholpen. Ik ben benieuwd of de resultaten op de langere termijn nog beter zichtbaar worden.”

Heb je tips voor mensen met hetzelfde probleem of die eenzelfde behandeltraject willen ondergaan?

“Ik zou als tip willen meegeven dat het echt heel helpend kan zijn om via een andere invalshoek naar de darm- en huidklachten te kijken. Als je al van alles hebt geprobeerd, maar niks tot het gewenste resultaat heeft geleid, dan kan Huidzorg Houten er wellicht voor zorgen dat je via een andere invalshoek duidelijkheid over je klachten krijgt. Ik kwam bijvoorbeeld tot inzichten die voorheen nog niet eerder waren opgemerkt door mijzelf of anderen, zoals de invloed van gluten op mijn darmen en huid. Verder zou ik mee willen geven dat je lichaam en huid moeten wennen aan een veranderend voedingspatroon en dat kost tijd. Je zult geduldig moeten zijn en niet te snel willen oordelen of iets wel of niet werkt. In veel gevallen worden de resultaten pas later zichtbaar, maar dat is uiteindelijk de moeite meer dan waard.”

Meer weten?

Wil je meer weten over orthomoleculaire therapie? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze orthomoleculaire huidtherapeuten. Bellen of mailen mag ook via 030-6342561 of contact@huidzorghouten.nl. We helpen je graag verder!

11 december 2023 | Auteur: Suzan