Snel en comfortabel huidoneffenheden laten verwijderen met KTP laser

20 december 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom
snel-en-comfortabel-huidoneffenheden-laten-verwijderen-met-ktp-laser

De Elvii532 KTP laser gebruiken we veel bij het verwijderen van bultjes, wratjes, vlekjes en vaatjes. Vroeger werden huidoneffenheden nog weggebrand, dicht gestold of bevroren. Dat is best belastend voor de huid. Maar dat hoeft dus niet meer! Inmiddels kunnen we dit zeer precies, effectief en snel weg laseren met de KTP laser. Benieuwd naar deze mooie techniek? Lees dan ons blog!

Hoe werkt de KTP laser?

De Elvii532 KTP laser is een diode laser die groene laserstraaltje op de huid kan pulseren. Het bloed van de bloedvaatjes en het pigment van de pigmentvlekjes absorberen dit licht. Vervolgens wordt het in de huid omgezet in warmte. Het bloed en pigment stolt en waardoor het wordt afgebroken en wordt opgeruimd door het lichaam.

Wat zijn de voordelen van de KTP laser?

Deze laser is door onderstaande voordelen een mooie aanwinst voor onze kliniek:

Effectief
Na één behandeling is al een goed resultaat zichtbaar, het pigment is verminderd of weg en de rode bloedvaatjes minder opvallend. Goedaardige huidtumoren zijn vaak na één behandeling verdwenen.

Zeer nauwkeurig en snel
Met de KTP laser kunnen we heel precies werken doordat het een speciaal laserpennetje heeft met een puntje van slechts één milimeter. Hiermee zijn lastiger te bereiken bloedvaatjes zoals bij de neusvleugels nog effectiever te behandelen. Ook de kleinste huidwratjes kunnen we binnen een seconde weg laseren.

Weinig huidreactie naderhand
De downtime (hersteltijd) is minder lang dan met de meer ouderwetse behandelmethoden, waardoor het risico op littekens nog kleiner is. De huid kan na de behandeling wat rood en gezwollen zijn, meestal is dit met een dag weer weg. Na drie of vier dagen is de huid volledig hersteld.

Comfortabel
De behandeling is niet pijnlijk, hooguit op sommige plaatsen wat gevoelig. De laserpulsen worden ervaren als het schieten van een klein elastiekje tegen je huid.

Na de behandeling

Storende bloedvaatjes verdwijnen meestal direct tijdens de behandeling. Pigmentvlekjes verkleuren een paar dagen donkerder en op de plek van de wratjes kunnen even kleine korstjes zichtbaar zijn. Na één tot drie weken (afhankelijk van de indicatie en het herstellend vermogen van de huid) is het lichaam klaar met het opruimproces en is het resultaat zichtbaar. Na vier weken kunnen we een tweede behandeling uitvoeren. Lees meer over de de KTP laserbehandeling.

Afspraak maken?

De herfst en winter is de ideale periode voor deze behandeling. Onze huidtherapeuten staan klaar om je van jouw storende bloedvaatjes, goedaardige huidtumoren en pigmentvlekken af te helpen! Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of via 030-6342561.

20 december 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom