Stage huidtherapie bij Huidzorg Houten

9 juli 2022 | Auteur: Dana

Een stage huidtherapie bij Huidzorg Houten is altijd uitdagend, motiverend en uniek. Je werkt met de beste en nieuwste behandelmethoden, je krijgt veel collega’s waar je mee kunt sparren en je wordt intensief begeleid bij je persoonlijke leerproces. Na tien weken ben je dan ook klaargestoomd voor het echte werk. Amber heeft haar stage huidtherapie bij ons gelopen. Zij geeft jullie een inkijkje in deze leerzame weken. Benieuwd geworden? Lees de ervaringen van stagiaire Amber in dit blog.

Hoe koos je de stageplek?

“Ik kreeg vanuit de Hogeschool Utrecht de ruimte om zelf een stageplek te zoeken. Na wat speurwerk op het internet kwam ik terecht op de mooie website van Huidzorg Houten. Het gestructureerde uiterlijk van de website sprak mij direct aan. Daarnaast vond ik het erg leuk dat er zoveel huidtherapeuten werkzaam zijn bij deze kliniek. Ik besloot huidzorg Houten als mijn nummer één voorkeur door te geven, waardoor ik enkele weken later werd geplaatst.”

Hoe werd je begeleid tijdens je stage huidtherapie?

“Ik heb de stagebegeleiding bij huidzorg Houten als zeer prettig ervaren. Vanaf het eerste moment werd duidelijk gecommuniceerd dat het draaide om míjn leerproces. Zo was er na elke patiënt ruimte voor het stellen van vragen, gaven mijn begeleiders mij feedback punten en mocht ik vaak behandelingen oefenen. Verder heb ik los van mijn stagebegeleiders Mandy en Liza ook kunnen leren van andere huidtherapeuten, door bij meerdere collega’s een dagje mee te kijken. Zo steek je van iedere werkwijze wat op!”

Kreeg je voldoende ruimte voor je eigen leerproces?

“Absoluut! Het was fijn om zelf vorm te kunnen geven aan mijn eigen leerproces. Door behandelingen te oefenen waar ik nog geen ervaring mee had kreeg ik het behandelaanbod van deze kliniek steeds meer onder de knie. Verder zorgden de evaluatiemomenten ervoor dat ik kon aangeven waar mijn leerpunten lagen. Zo konden mijn begeleiders actief meewerken aan deze leerpunten.”

Wat maakt Huidzorg Houten als stageplaats uniek?

“Wat ik zo leuk vind aan huidzorg Houten is het brede behandelaanbod, de uitstraling, de structuur van de kliniek en het grote team. Vooral het team zorgt ervoor dat ik een leuke en leerzame periode heb gehad bij huidzorg Houten, het is prettig om leermomenten te blijven creëren aangezien je met zoveel collega’s kan overleggen. Daarnaast hebben ze elke laatste vrijdag van de maand een vrijdagmiddagborrel. Deze gezelligheid maakte dat ik mij ontzettend welkom voelde in het team.”

Waar bleek je affiniteit mee te hebben?

“De afwisseling in het beroep spreekt mij erg aan. In deze kliniek zijn voldoende behandelmogelijkheden aanwezig om de dag zo afwisselend mogelijk te houden. Het laserontharen en het verwijderen van goedaardige plekjes vond ik daarnaast altijd erg leuk om te doen. Verder is het informeren en adviseren van de patiënt ook iets wat ik erg nuttig en leuk vond. Door te bespreken waarom de desbetreffende persoon deze klacht ervaart, of uit te leggen welk probleem zich afspeelt in de huid maak je het consult compleet.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

“Het belangrijkste wat ik geleerd heb is het klinisch redeneren. Het ‘waarom’ is hierbij een hele belangrijke vraag. ‘’Waarom kies ik voor deze laser?’’ ‘’Waarom kies ik voor deze peeling?’’ ‘’Waarom pas ik nu de instellingen aan?’’ ‘’Waarom kunnen we beter overstappen op een andere behandelmogelijkheid?’’. Allemaal kritische vragen die je jezelf continu moet stellen om de beste zorg te leveren aan een patiënt.”

Wat zou je toekomstige stagiaires mee willen meegeven?

“Een leergierige en enthousiaste instelling is ontzettend belangrijk. Probeer tijdens de stageperiode alle mogelijkheden aan te grijpen om te kunnen oefenen en spreek het uit als je iets zelfstandig wilt doen. Door zelf te behandelen leer je het meeste, en natuurlijk helpen je stagebegeleiders je mee om de behandeling tot een succesvol einde te brengen.”

Wat zijn je plannen na je studie?

“Cliché maar waar, die tien weken vlogen voorbij. Inmiddels kan ik dan ook mededelen dat de stage van beide kanten zo goed is bevallen dat ik in het najaar zal starten als huidtherapeut bij Huidzorg Houten. Ik zal de meest up-to-date kennis meebrengen naar de praktijk. Ik kijk er dan ook naar uit om u in de kliniek te zien. Tot snel!”

9 juli 2022 | Auteur: Dana