Tips bij het kiezen van jouw Lycogel kleur

12 februari 2014 | Auteur: Dana Dijs-Bom
tips-bij-kiezen-lycogel-kleur

Lycogel is al jaren het meest verkochte product in onze praktijk. Veel vrouwen zijn namelijk op zoek naar een ‘ademende foundation’, die de hele dag camoufleert en zelfs de huid verbetert. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar als je dit product eenmaal hebt gebruikt, wil je niet meer anders. In het begin kan het even zoeken zijn naar de kleur die bij jouw huid past. Als je eenmaal de juiste teint hebt gevonden, ziet niemand dat je Lycogel gebruikt.

Om je te helpen bij het vinden van de juiste Lycogel kleur, hebben we swatches gemaakt op onze onderarmen. We hebben de foto’s gemaakt op een lichtbewolkte dag, in de middag, naast het raam. Perfect daglicht voor een weergave van kleuren.

Stap 1: Welke ondertoon heeft jouw huid?

Voordat je een kleur kiest, is het handig om te weten welke ondertoon jouw huid heeft. We hebben de kleuren van Lycogel opgesplitst in teinten met een gele ondertoon en teinten met een roze ondertoon.

Het is best lastig te bepalen welke ondertoon je huid heeft. Soms is de kleur van je lichaam anders dan die van je gezicht. Een tip: test op je kaaklijn, met een streepje Lycogel van wang naar hals. De kleur die ‘wegvalt’ als je van een afstandje in de spiegel kijkt, zou het zomaar eens kunnen zijn. Met de juiste kleur krijg je een mooi onzichtbaar en natuurlijk verloop naar de hals.

De Lycogel kleuren met een gele ondertoon

Als je huid een warme gloed heeft, dan heb je waarschijnlijk een gele ondertoon. Deze mensen worden meestal ook wat sneller bruin en verbranden minder snel. Mensen met een Aziatische afkomst hebben eerder een gele ondertoon. De kleuren staan op mijn onderarm, ik heb zelf een gelige ondertoon en gebruik de kleur Pearl.
Hieronder zie je de kleuren van Lycogel met een gele ondertoon van links naar rechts en van licht naar donker: Creme – Pearl – Beige – Caramel – Almond – Cocoa

Ook nog een foto van de kleuren in het flesje:

De Lycogel kleuren met een roze ondertoon

Mensen met een blanke huid en roze wangen hebben vaak een koelere ondertoon en hebben van nature een huid met een roze ondertoon. De kleuren staan op de onderarm van mijn collega Natasja, zij heeft een huid met een rozige ondertoon. Van links naar rechts en van licht naar donker: Ivory – Taupe – Honey – Sand – Amber – Tawny

De kleuren met een roze ondertoon in de flesjes:

Ben je er nog niet uit?

Het is mogelijk dat je in de zomer een net wat warmere kleur nodig hebt dan in de winter. Ook belangrijk: het kan ook zo zijn dat je een neutrale kleur hebt en niet in een specifieke categorie valt! Het kan ook zijn dat je van beide ondertonen een mix hebt. Kies gewoon de kleur die je het mooiste vindt staan bij jezelf.

Hoe is Lycogel ontstaan?

Oorspronkelijk is deze medische camouflage ontwikkeld door cosmetisch chirurgen. Zij wilden patiënten na een ingreep een product bieden dat bijdraagt aan sneller huidherstel, bescherming tegen de zon (SPF 30) en ook iets camouflerends, zodat de mensen niet knalrood over straat hoefden te gaan. Patiënten konden nu cosmetische foundations uit de reguliere drogisterijen laten staan. Bijkomend voordeel is dat de kans op allergische reacties door gebruik van Lycogel naderhand nihil is.

Waarom adviseren wij Lycogel aan onze cliënten?

Lycogel is juist geschikt voor huidaandoeningen en ideaal na een intensieve behandeling. Waarom? Lycogel werkt ontstekingsremmend en kalmeert de gevoelige en kwetsbare huid. Vrijwel iedere patiënt met de huidaandoening rosacea merkt op dat zij minder last heeft van zwelling, roodheid en ontstekingen. Ook cliënten met acné zeggen minder snel ontstekingen te krijgen door het gebruik van Lycogel. De poriën raken niet verstopt en de huid herstelt sneller. Daarnaast blijft Lycogel bij een vette huid ook heel goed zitten.

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten adviseren deze foundation na een huidverbeterende behandeling, zoals na een peeling, laserbehandeling of een microneedling behandeling. Lycogel zorgt namelijk dat huid sneller herstelt (minder roodheid en schilfering) dan wanneer dit niet wordt gebruikt.

Daarnaast zorgt Lycogel dat de huid beschermd is tegen de zon met SPF 30. Dat verkleint weer het risico op pigmentvlekken. Sowieso is dagelijks beschermen voor UV-straling natuurlijk belangrijk om zonnevlekjes en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Voor wie is Lycogel geschikt?

Lycogel is zeer geschikt voor mensen met rosacea, een gevoelige huid, een onzuivere huid/acne, bij littekens of pigmentvlekken. Maar Lycogel camoufleert ook heel mooi bij mensen die niet zo’n last hebben van bovenstaande huidklachten. Lycogel is ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik voor een niet zo’n perfecte huid en die hebben we bijna allemaal! Belangrijk is dat het natuurlijk oogt en dat je het niet ziet zitten. De juiste kleur draagt daar aan bij, dus ik hoop dat je wat aan dit blogbericht hebt! Lees in dit blogbericht meer over het aanbrengen van Lycogel.

12 februari 2014 | Auteur: Dana Dijs-Bom