Tips om grove poriën te verkleinen

19 april 2024 | Auteur: Stephanie
grove-porien-verkleinen-4-tips

Grove poriën verkleinen, kan dat en hoe doe je dat? Zichtbare poriën worden door veel mensen als storend of ontsierend ervaren. We behandelen veel cliënten met grove poriën die willen werken aan het verfijnen van de huidstructuur. Lees in dit blogbericht onze tips die we aan onze cliënten geven om grove poriën effectief te verkleinen!

1. Grove poriën voorkomen

Grove poriën voorkomen is onze eerste tip, omdat voorkomen altijd beter is dan genezen. Er zijn een aantal kleine dingen die je kunt aanpassen in je dagelijkse routine om vergroving van poriën te voorkomen:

  • Gebruik zo min mogelijk producten die de huid afsluiten en de poriën “verstoppen”. Dit betekent dat je het beste producten kunt vermijden waar verkeerde oliën in verwerkt zijn. Gebruik producten op water- of minerale basis.
  • Gebruik geen irriterende producten. Sommige producten beweren poriën te verkleinen, maar in werkelijkheid zorgen ze ervoor dat de huid samentrekt door agressieve ingrediënten, zoals alcohol of geurstoffen. Deze irriteren de huid, waardoor de huid uit balans raakt en uitdroogt of extra talg gaat produceren. Dit zorgt op lange termijn juist voor vergroving van de huid.
  • Reinig en verzorg je huid dagelijks met de juiste producten. Door iedere dag aandacht te besteden aan jouw huid, voorkom je opeenhopingen van talg en houd je de huid soepel en fris.
  • Bescherm je huid tegen de zon met een goede zonbescherming. UV-straling veroorzaakt schade in de huid en kan poriën vervormen en opvallender maken.

2. Grove poriën verminderen met salicylzuur

Voor het verminderen en voorkomen van grove poriën kun je het beste salicylzuur (BHA) inzetten. Salicylzuur is een in vet oplosbaar zuur. Hierdoor kan het, in tegenstelling tot andere zuren, tot diep in de poriën van de huid werken. Het lost overtollig talg in de poriën op en vermindert de kans op verstoppingen en ontstekingen. De huid zal hierdoor minder snel vergroven. Lees meer over salicylzuur in dit blogbericht.

Producten met salicylzuur van ZO Skin Health:

3. Grove poriën verkleinen met vitamine A-zuur

Retinol is een alleskunner op het gebied van huidverzorging en wordt ook ingezet om grove poriën te verkleinen en de huidstructuur te verfijnen. Retinol is een ingrediënt die diep in de huid kan doordringen en de productie van collageen en elastine kan stimuleren. Collageen en elastine zijn nodig om de structuur van de huid soepel en glad te maken en te houden. Lees meer over retinol in dit blogbericht.

Voorbeelden van producten van ZO Skin Health met retinol:

4. Grove poriën verkleinen met behandelingen

De beste aanpak om poriën te verkleinen omvat zowel het verzorgen van de huid met effectieve huidproducten als het regelmatig ondergaan van huidbehandelingen. We bieden verschillende behandelingen in kuurvorm aan om de huidstructuur te verfijnen:

  • SkinPen microneedling – met deze behandeling maken we kleine microkanaaltjes in de huid door met steriele naaldjes over de huid bewegen. We prikkelen hiermee de huid om zichzelf te herstellen en collageen en elastine aan te maken. Hierdoor worden grove poriën minder opvallend.
  • EndyMed 3DEEP FSR – met deze behandeling gebruiken we warmte om grove poriën te verkleinen. De warmte die in de huid terecht komt zorgt ervoor dat de huid gestimuleerd wordt om collageen en elastine aan te maken. Tegelijkertijd halen we op geconcentreerde wijze kleine stukje van de opperhuid weg waardoor de huid nieuw weefsel aan gaat maken.
  • Acnébehandeling – als de huid nog onrustig of talgrijk is, zullen we de huid in balans brengen met acnébehandelingen. We verwijderen het talg uit de verstopte poriën en we gebruiken producten met ingrediënten om de talgproductie te verminderen.

Welke behandelingen en producten het meest geschikt zijn voor jouw huid is afhankelijk van de conditie van jouw huid en jouw wensen en verwachtingen. Heb je last van grove poriën en wil je graag een persoonlijk advies? De huidtherapeuten van Huidzorg Houten staan voor je klaar! Plan online een afspraak in of bel ons op 030 63 42 561.

19 april 2024 | Auteur: Stephanie