Top 5 huidbehandelingen van 2021

2 december 2021 | Auteur: Dana Dijs-Bom

We vinden het altijd erg leuk om even terug te blikken naar afgelopen jaar. We hebben niet voor niets hard gewerkt natuurlijk! Onze dagen zijn heerlijk afwisselend. We zien ook graag zoveel mogelijk verschillende huidaandoeningen in de praktijk. Dat houdt ons fris! Toch is er een top 5 naar voren gekomen van de meest populaire behandelingen van 2021. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

5. Bultjes en wratjes met de KTP-laserbehandeling

Afgelopen jaar mochten we weer allerlei soorten goedaardige huidtumoren verwijderen. Dit doen we graag met onze KTP-laser. De laser werkt snel en nauwkeurig. Dit zorgt ervoor dat je als huidtherapeut veel oneffenheden kan verwijderen tijdens één behandeling. Daardoor krijgt de cliënt veel waar voor zijn/haar geld. Ook het herstel verloopt voorspoediger. Vaak gaat het om bultjes en wratjes die er een lange tijd zitten. Pas als ze verdwenen zijn, besef je pas dat je het veel eerder had moeten doen!

4. Roodheid met IPL

De behandeling van roodheid heeft een interessante ontwikkeling doorgemaakt bij Huidzorg Houten. We kunnen wel stellen dat we hier echt specialisten in zijn geworden de afgelopen jaren. We kunnen lezen en schrijven met ons IPL-handstuk van de M22. We hebben veel soorten filters, waarmee we roodheid op verschillende dieptes in de huid kunnen behandelen. Afgelopen september zijn we weer getraind om de meest moeilijke casussen te kunnen behandelen, zoals diepe wijnvlekken. Ook het behandelen van couperose blijft leuk, vanwege de opvallende resultaten.

3. Acné-littekens met SkinPen microneedling

Op nummer drie staan onze Skinpen behandeling bij acné-littekentjes in het gezicht. Mensen die genezen zijn van acné, stappen vaak over op deze behandelmethode om de gezichtshuid weer te herstellen van huidschade. De SkinPen kan ook ingezet worden om de huid vanuit de diepte sterker en egaler te maken, zoals bij littekens en vroegtijdige huidveroudering. Door de Skinpen is microneedling therapie minder gevoelig en tegelijkertijd veel effectiever geworden. Ook een hele populaire behandeling onder het team van Huidzorg Houten.

2. Ongewenste haargroei met laserontharing

Op nummer twee staat laserontharing van het gezicht en van het lichaam. In het gezicht behandelen we het meest ongewenste haartjes op de bovenlip. Op het lichaam behandelen we meestal de S-zone en de M-zone, dit kunnen diverse gebieden zijn. Onze Lightsheer Quattro gaat als een speer. Het nieuwe 1060 nm handstuk is speciaal ontworpen voor de donkere huidtypen. Hiermee kunnen we de behandelingen perfect aanpassen aan het individuele haartype en het huidtype. Dit maakt de LightSheer QUATTRO nog veiliger en komen complicaties vrijwel nooit voor. Fijn voor onze cliënten, maar ook voor ons als behandelaars.

1. Acné met ZO Skin Health Acne Treatment

En dan onze absolute nummer één: de ZO Skin Health Acne Treatment. De vraag naar onze diep reinigende en kalmerende acnebehandelingen blijft groot. Nu we volgens protocol van ZO Skin Health werken is de tevredenheid alleen maar groter geworden. Je gaat niet meer met een knalrood hoofd naar buiten en de ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit. Ondertussen verwijderd de huidtherapeut alle onzuiverheden stuk voor stuk, zonder dat jouw huid daarbij beschadigd raakt. Dat scheelt weer schadelijke uitknijpsessies voor de spiegel. Uiteindelijk gaat het er ons om dat we samen met jou de acné onder controle krijgen en jij je weer zelfverzekerd voelt.

Nieuwe huidbehandelingen

We verwachten volgend jaar nog meer littekens ten gevolge van trauma te gaan behandelen. Ook hebben we al diverse aanmeldingen van patiënten die starten met acnébehandelingen door IPL (lichtflitstherapie). De Endymed behandelingen nemen ook toe in een stijgende lijn. We vinden het ook heel leuk dat we nieuwe cliënten in het transitieproces mogen verwelkomen. We zijn heel benieuwd hoe de top 5 van volgend jaar eruit gaat zien. Maar eerst kunnen we met zeer tevreden gevoel 2021 met elkaar afsluiten.

 

2 december 2021 | Auteur: Dana Dijs-Bom