Vergoedingen huidtherapie 2024

1 december 2023 | Auteur: Stephanie Rijks
vergoedingen-huidtherapie-2021

De premies en vergoedingen van de zorgverzekeraars voor 2024 zijn weer bekend! Heb je al gekeken welke huidtherapeutische behandelingen vergoed worden? Wij hebben het alvast voor je uitgezocht zodat je makkelijk kunt kijken welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Lees snel verder voor alle informatie rondom de vergoedingen voor huidtherapie in 2024!

Overzicht vergoedingen huidtherapie 2024

Er zijn huidtherapeutische behandelingen die vergoed worden vanuit de zorgverzekeraars, zoals acnétherapie voor de behandeling van puistjes in het gezicht en laserontharing en/of elektrisch ontharen voor de behandeling van ongewenste haargroei in het gezicht. Via onderstaande links vind je het overzicht van de vergoedingen van huidtherapeutische behandelingen in 2024. Je ziet per zorgverzekeraar de hoogte van de vergoeding en de maandelijkse premie die daarbij hoort.

Polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar voor huidbehandelingen

Het komt voor dat zorgverzekeraars voorafgaand aan de behandeling een verwijzing van de behandelend arts willen ontvangen. Soms moet toestemming verleend worden middels een machtigingsformulier. Let hier dus goed op voordat je met de behandelingen start, dit is per verzekeraar verschillend. Neem contact op met de zorgverzekeraar als er onduidelijkheden zijn.

Vergoeding acnétherapie 2024

We zetten acnétherapie in voor verschillende vormen van acné en rosacea. Actieve acné en rosacea pakken we aan met reinigende acnébehandelingen en chemische peelings. Huidschade die veroorzaakt is door acné, zoals acné-littekens en post-inflammatoire hyperpigmentatie verminderen we met SkinPen microneedling, EndyMed 3DEEP INTENSIF, EndyMed 3DEEP FSR of fractionele laserbehandelingen. Deze behandelingen worden door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering.

Vergoeding elektrisch ontharen en laserontharing 2024

Het verminderen van ongewenste haargroei in het gezicht wordt vaak vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. We zetten laserontharing en/of elektrisch ontharen in om de haartjes permanent te verwijderen. Wanneer de haartjes donker gepigmenteerd zijn passen wij laserontharing toe. Wanneer de haartjes blond, rossig, wit of grijs zijn, zetten wij elektrische epilatie in.

Kwaliteitsregistratie van Huidzorg Houten en de huidtherapeut

Zorgverzekeraars hebben een aantal voorwaarden voor het uitkeren van een vergoeding voor een behandeling. De behandelend huidtherapeut moet bijvoorbeeld lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) of werken volgens de eisen van de NVH. Ook moeten de huidtherapeuten ingeschreven staan bij het kwaliteitsregister van paramedici (BIG-registratie). De huidtherapeuten van Huidzorg Houten voldoen aan al deze eisen.

Afspraak maken?

Een intakegesprek is bij ons altijd geheel vrijblijvend en kosteloos. Wil je meer weten over de behandeling van acné, ongewenste haargroei of andere huidklachten? Maak dan gerust een afspraak met één van de huidtherapeuten via ons online boekingssyteem. Je kunt ons ook bellen via 030-6342561. We helpen je graag met al jouw vragen!

1 december 2023 | Auteur: Stephanie Rijks