Voor- en na foto’s pigmentvlek gezicht

16 september 2015 | Auteur: Dana Dijs-Bom
voor-en-na-fotos-pigmentvlek-gezicht

Ben je ooit te oud voor huidtherapie? Natuurlijk niet! Deze prachtige dame van 85 jaar zat lekker in haar vel, maar kreeg de laatste tijd af en toe opmerkingen over de pigmentvlek op haar wang. Dat was toch wel een beetje vervelend. Goed maskeren met make-up lukte niet meer. Een vlekkeloze huid was voor haar niet nodig, maar mocht de pigmentvlek wat minder op kunnen vallen, dan zou dat toch wel fijn zijn…

Hoe behandelt de huidtherapeut pigmentvlekken?

Haar dochter had een review op onze website gelezen, van een man die zijn pigmentvlekken had laten behandelen. Ze stelde haar moeder voor om ook eens langs Huidzorg Houten te gaan. Wie weet konden ze daar de vlek wat lichter maken?

Dat wilden wij zeker proberen! De huidtherapeut behandelt zonnevlekken met IPL licht. Dit speciale licht absorbeert de kleur van de pigmentvlek oppervlakkig in de huid. De huid daaronder blijft intact en alleen de vlek wordt behandeld, niet de omliggende huid. De huidtherapeut maakte een schatting van het aantal behandelingen, we dachten er drie nodig te hebben, om de vier weken. Lees meer over de pigment laserbehandeling.

Wat zijn zonnevlekken?

Pigmentvlekken in het gezicht en op het lichaam worden ook wel zonnevlekken of ‘lentigo solaris’ genoemd. Het zijn goedaardige bruine of zwarte vlekken die veroorzaakt zijn door blootstelling aan UV-straling. Zonnevlekken komen het meeste voor op plaatsen waar de huid makkelijk door de zon beschenen wordt, zoals het gezicht, het decolleté, de handruggen en de schouders.

Zonnevlekken verschijnen bij het ouder worden bij veel mensen. Bij ruim 90% van de mensen ouder dan 60 jaar, zijn deze pigmentvlekken ergens op het lichaam aanwezig!

Pigmentvlek wang – voor de eerste behandeling

 

Pigmentvlek wang – vier weken na de tweede behandeling

 

Schoonheid van ouder worden

Onze cliënte van 85 jaar werd in totaal slechts twee keer behandeld. Voor en na de behandelingen smeerde zij haar gezicht heel nauwkeurig in met anti-zonnebrandcrème met beschermingsfactor 50. Tot ongeveer een maand na de laatste behandeling was het behandelde gebied nog een beetje roze, maar dit kleurde uiteindelijk bij naar haar normale huidskleur.

Ze is zelf erg blij met het resultaat! Wat vinden jullie?

16 september 2015 | Auteur: Dana Dijs-Bom