Wat is de werking van hyaluronzuur?

21 februari 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom
wat-is-de-werking-van-hyaluronzuur

Voelt jouw huid in de winter ook altijd zo droog en trekkerig aan? Onze huid verliest onder andere in de winterperiode en naar mate we ouder worden steeds meer vocht. Het doel om dit probleem aan te pakken, is dan ook om ervoor te zorgen dat er niet alleen vocht wordt toegevoegd aan de huid, maar dat het ook beter wordt vastgehouden. Hyaluronzuur is hiervoor de beste oplossing! In deze blog leggen we graag aan je uit wat hyaluronzuur nou zo bijzonder maakt.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die in de huid en weefsels voorkomt. Het zijn bouwstenen die nodig zijn om de huid soepel en elastisch te houden. Hyaluronzuur zorgt voor de binding van water in de huid en biedt daarmee soepelheid en veerkracht. De grootste kracht van hyaluronzuur is het vermogen om langdurig vocht aan de huid te geven. Vind je baby huidjes ook altijd zo zacht? Dit komt omdat er dan nog veel hyaluronzuur aanwezig is in de huid. Naar mate we ouder worden verliest de huid steeds meer hyaluronzuur wat leidt tot een droge, minder elastische huid met fijne lijntjes en rimpels.

Verschillende soorten hyaluronzuur

Hyaluronzuur is inzetbaar voor meerdere indicaties. Zo wordt het wereldwijd toegepast als filler op plaatsen zoals de lippen, kaaklijn en frons vanwege de veilige methode en mooie resultaten. Daarnaast wordt hyaluronzuur verwerkt in onder andere moisturizers, anti-aging producten, haarverzorging en voedingssupplementen. Ook kan het ingrediënt in verzorgingsproducten veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Echter wordt het gebruik van hyaluronzuur in de vorm van fillers wel afgeraden tijdens de zwangerschap.

Waarom is hyaluronzuur zo belangrijk?

Hyaluronzuur is het meest belangrijke ingrediënt om de huid goed gehydrateerd te houden. Door hyaluronzuur aan een verzorgingsproduct of een behandeling toe te voegen wordt de capaciteit om vocht vast te houden vergroot. Hyaluronzuur kan het vochtgehalte zeer sterk verbeteren. Dit zorgt voor een zachte, gladde en minder droge huid. Wat hyaluronzuur verder nog zo bijzonder maakt is dat doordat het een lichaamseigen stof is, eigenlijk geen bijwerkingen te noemen zijn. De producten die hyaluronzuur bevatten zijn geschikt voor ieder huidtype!

Hyaluronzuur is geen echt ‘zuur’

Het woord zuur in hyaluronzuur kan misleidend zijn. Het is namelijk geen echte zuur die je misschien herkend in producten die bedoeld zijn om de huid te verdunnen, zoals salicylzuur. Dit is bij hyaluronzuur absoluut niet het geval. Het ingrediënt hyaluronzuur zal je huid niet verdunnen. In tegendeel zelfs! Je huid zal weer stevig en gehydrateerd aanvoelen!

Hyaluronzuur bij Huidzorg Houten

Zou jii ook graag hyaluronzuur willen gebruiken thuis? Dan ben je bij Huidzorg Houten aan het juiste adres! We gebruiken hyaluronzuur niet alleen in de behandelingen, ook hebben we verschillende serums in ons assortiment van diverse prijscategorieën. Kom gerust eens langs voor kosteloos en vrijblijvend advies.

21 februari 2019 | Auteur: Dana Dijs-Bom