café-au-laitDe café-au-lait vlek dankt zijn naam aan zijn egale koffiekleur. Het gaat vaak om ronde of ovale hyperpigmentatie met een scherpe begrenzing. Meestal betreft het één vlek, zonder pigmentvlekjes eromheen. Ongeveer 10-20% van de bevolking heeft een café-au-lait vlek. Veel mensen worden er ermee geboren. De café-au-lait vlek kan ook op jeugdige leeftijd ontstaan. De vlek zal daarna niet meer spontaan verdwijnen.

Oorzaak café-au-lait vlek

De pigmentcellen geven op de plaats van de café-au-lait vlek meer pigment af. Ook is de concentratie van pigment tussen de huidcellen is groter. We weten niet precies hoe dat komt.

Behandeling van café-au-lait vlek

Een café-au-lait vlek is onschuldig, wordt bijna nooit vanzelf groter en kan ook niet kwaadaardig worden. Toch willen sommige mensen er graag vanaf vanuit cosmetisch oogpunt. Bleken of peelen doet vrijwel niets, daarvoor ligt het pigment te diep in de huid.

1. Lichtflitstherapie bij café-au-lait vlek

De vlek kan lichter worden met behulp van lichtflitstherapie. Daar zijn wel enkele behandelingen voor nodig. Volledig laten verdwijnen is vrijwel onmogelijk, maar mensen zijn vaak tevreden als de vlek minder opvalt.
Meer over deze behandeling »

2. Camouflagetherapie bij café-au-lait vlek

Uiteraard is camouflagetherapie ook een optie.
Meer over deze behandeling »

Meer informatie over de behandeling van café-au-lait vlek

De huidtherapeut bespreekt tijdens het intakegesprek welke behandeling het meest geschikt is voor u. Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit artikel mag u altijd contact met ons opnemen.