Camouflagetherapie

Camoufleren is het tijdelijk verbergen van huidkleurverschillen met behulp van camouflagecrème. Ook bij minder opvallende huidkleurverschillen, bijvoorbeeld wanneer uw huid een onrustig beeld vertoont door rode bultjes, pigmentvlekjes of couperose kunt u camoufleren toepassen. Uiteraard kunnen zowel vrouwen als mannen camouflagecrème gebruiken.

Wat is camouflagetherapie?

Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met u een camouflagekleur die precies met uw natuurlijke huidteint overeenkomt. De camouflagecrème gebruikt u om huidkleurverschillen tijdelijk te verbergen. Het is de bedoeling dat u uiteindelijk thuis precies weet hoe u de camouflagecrème aanbrengt zodat uw huid er natuurlijk uit blijft zien en dat het u meer zelfvertrouwen geeft op die momenten dat u dat wenst. Heel belangrijk is dat de camouflage niet ‘opvalt’. Daar helpt de huidtherapeut u graag bij.

Veel huidkleurverschillen zijn ook permanent te verwijderen of te vervagen met behulp van diverse behandeltechnieken. Hiervoor verwijzen we u naar de folders en pagina’s op de website:

De behandeling

De huidtherapeut neemt rustig de tijd voor u en luistert naar uw persoonlijke wensen. Zij heeft een palet met verschillende kleuren tot haar beschikking, waarmee zij uw huidkleur bepaalt. Daarna leert zij u de techniek van het aanbrengen van de camouflagecrème aan, waardoor u deze zelf op de juiste manier kunt aanbrengen op de momenten waarop u dat wenst. Indien u er behoefte aan heeft, kunnen we meer afspraken maken om te oefenen met het aanbrengen. De huidtherapeut zal u tevens alle bruikbare tips rondom het camoufleren geven. Deze informatie krijgt u op papier mee naar huis.

Resultaat van de behandeling

Door de grote verscheidenheid aan camouflagecrèmes in natuurlijke huidkleuren is het mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen. Wanneer u de camouflagecrème op een vakkundige manier aanbrengt, is het mogelijk oneffenheden en huidaandoeningen met een kleurafwijking betrouwbaar en waterproof te corrigeren. En niet onbelangrijk: onzekere gevoelens die soms ontstaan door de huidkleurverschillen, kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Wanneer kunt u camoufleren?

Sommige mensen vinden het fijn om zich alleen op bepaalde momenten zoals voor een feestje of een belangrijke gelegenheid wat zekerder te voelen. Andere mensen camoufleren liever elke dag. Het aanbrengen van de camouflagecrème wordt dan een dagelijkse routine.

Soorten camouflage zijn bij Huidzorg Houten

De camouflagecrèmes zijn gemakkelijk aan te brengen, waterproof en geschikt voor alle huidtypes. Bij Huidzorg Houten werken we met twee merken camouflagecrème: DermaColor en Lycogel.

DermaColor

DermaColor adviseren wij bij huidkleurverschillen die een sterk contrast hebben met de oorspronkelijke huidkleur zoals vitiligo, wijnvlekken en tatoeage en voor gebruik voor hele lichaamsdelen. Deze camouflagecrème beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling en is na het gebruik van fixeerpoeder watervast, hittebestendig en bestand tegen transpiratie. Over het algemeen blijft de camouflage de hele dag goed zitten, ook bij extreme omstandigheden zoals zwemmen, hitte en lichamelijke inspanning. De benodigde camouflagecrèmes en bijhorende producten kunnen wij voor u bestellen.

Lycogel

Lycogel adviseren wij voor een natuurlijke dekking van lichte huidkleurverschillen zoals: gevoelige en onzuivere huiden, blauwe kringen onder de ogen, rode vlekjes, couperose of rest-acné.

Veel vrouwen, soms ook mannen, gebruiken voor een mooie egale dekking dagelijks 1 of 2 pompjes Lycogel over hun dagcrème. Lycogel dekt beter dan een normale foundation, terwijl de poriën niet verstopt raken. De huid blijft ‘ademen’. Daarnaast kalmeert Lycogel de huid en helpt ontstekingen uitdoven. Tevens bevat Lycogel SPF 30, een goede bescherming voor zonlicht. Dit maakt deze camouflage zeer geschikt voor toepassing na een huidtherapeutische behandeling als de huid zich moet herstellen. Lycogel is direct verkrijgbaar in de praktijk.

Deze camouflagecrème is zeer eenvoudig aan te brengen met uw vingers. Omdat Lycogel olie-vrij is, kunt u beter vooraf uw dagcrème aanbrengen. Over het algemeen zijn hiervoor geen camouflagelessen nodig, tenzij u dat graag wilt.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Camouflagetherapie voor het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidzorg Houten is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Per zitting € 50,-
Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!