Camouflagetherapie

Soms kan het prettig zijn om bepaalde huidklachten, kleurverschillen en littekens in het gezicht of op het lichaam te kunnen camoufleren. U kunt de huid dan tijdelijk verbergen met een dekkende camouflagecrème. Ook bij een onrustige huid met rode bultjes, pigmentvlekjes of couperose kunt u camoufleren toepassen. De camouflageproducten van Huidzorg Houten zijn eenvoudig aan te brengen en geschikt voor alle huidtypes.

Wat is camouflagetherapie?

Camouflagetherapie is niet gericht om uw huidklacht te verminderen, maar om het tijdelijk minder opvallend te maken. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met u een camouflagekleur uit die precies met uw unieke huidteint overeenkomt. Het doel van camouflagetherapie is dat u uiteindelijk thuis precies weet hoe u de camouflagecrème aanbrengt, uw huid er toch natuurlijk uit blijft zien en dat het u meer zelfvertrouwen geeft op die momenten dat u dat wenst.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huid, kijkt zij of er eventueel nog een andere behandelmethode voor u geschikt is. Indien u in aanmerking komt voor camouflagetherapie, kan daarna meestal direct behandeld worden.

De behandeling

De huidtherapeut heeft een palet met verschillende kleuren tot haar beschikking, waarmee zij uw huidkleur bepaalt. Meestal moeten daarvoor twee kleuren gemengd worden. Nadat u tevreden bent met het resultaat, zal zij de benodigde camouflagecrèmes en bijhorende producten voor u bestellen.

Bij de tweede afspraak leert u de techniek van het aanbrengen en fixeren van de camouflagecrème aan, zodat u er thuis zorgeloos mee aan de slag kunt. Indien u er behoefte aan heeft, kunnen we nog meer vervolgafspraken maken om te oefenen met het aanbrengen.

Te verwachten resultaat

Door de grote verscheidenheid aan camouflagecrèmes in natuurlijke huidkleuren is het mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen. Wanneer u de camouflagecrème op een vakkundige manier aanbrengt, is het mogelijk oneffenheden en huidaandoeningen met een kleurafwijking betrouwbaar en waterproof te corrigeren. En niet onbelangrijk: onzekere gevoelens die soms ontstaan door de huidkleurverschillen, kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Lycogel

Lycogel adviseren wij voor een natuurlijke dekking van lichte huidkleurverschillen zoals de gevoelige en onzuivere huid, donkere kringen onder de ogen, pigmentvlekjes, roodheid, couperose of rest-acné. Lycogel blijft veel beter zitten dan een foundation van de drogist en laat de huid ‘ademen’. Daarnaast kalmeert Lycogel de huid en helpt ontstekingen uitdoven. Ook bevat Lycogel SPF 30, een goede bescherming voor zonlicht. Dit maakt deze camouflage uitermate geschikt voor toepassing direct na een peeling, IPL- of laserbehandeling.

Lycogel is beschikbaar in diverse kleuren en direct verkrijgbaar in de praktijk. Omdat Lycogel olie-vrij is, kunt u beter vooraf uw dagcrème aanbrengen. Deze camouflagecrème is zeer eenvoudig aan te brengen met uw vingers. Over het algemeen zijn hiervoor geen camouflagelessen nodig, tenzij u dat zelf wenst.

Dermacolor

Dermacolor adviseren wij bij huidkleurverschillen die een sterker contrast hebben met de oorspronkelijke huidkleur zoals vitiligo, pigmentvlekken, wijnvlekken en tatoeages of het camoufleren van grote gebieden op het lichaam. Deze camouflagecrème beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling en is na het gebruik van fixeerpoeder watervast, hittebestendig en bestand tegen water en transpiratie. Door de Dermacolor Camouflage-producten op de juiste manier aan te brengen, blijft de camouflage de hele dag goed zitten.

Aanbrenginstructies Dermacolor

  1. Voordat de camouflage aangebracht wordt, maakt u de huid grondig schoon. Het beste gebruikt u wattenschijfjes met wat Dermacolor Cleansing Lotion op de plek die behandeld wordt en het aangrenzende gebied.
  2. Haal de inhoud van de camouflagecrème met een spatel uit de verpakking. Meng de kleuren met uw vinger. Dit maakt het product een beetje warm, waardoor het makkelijker uitgesmeerd kan worden.
  3. De Dermacolor Camouflage Cream brengt u nu met een licht vochtig sponsje of gewoon met uw vingers op. Breng geen dikke laag aan. Licht drukkend (stempelend) en draaiend werkt u vanuit het midden van de te bedekken plek en laat de camouflage tot twee centimeter daarbuiten uitvloeien.
  4. Met de Dermacolor Fixing Powder wordt de camouflage ook water- en veegvast. Breng het poeder licht drukkend aan. Veeg niet en druk het echt stevig in de camouflagecrème. Laat het poeder 10 tot 20 minuten intrekken en veeg pas dan voorzichtig het overtollige zo goed mogelijk weg met een zachte borstel of kwast. Het is uitermate belangrijk dat u het poeder lang in laat werken. Pas na enige tijd vindt de maximale binding plaats.
  5. Om eventuele laatste poederrestanten te verwijderen en voor extra fixatie maakt u een sponsje of tissue heel licht vochtig en dept u voorzichtig het behandelde gebied.
  6. Als een laatste stap kunt u Dermacolor Fixing Spray aanbrengen. Met deze fixeerspray zorgt u ervoor dat de make-up nog beter bestand is tegen vegen. Iets wat vooral van belang is in lastige gebieden als de nek of op de handen. De fixeerspray heeft zonbeschermingsfactor 20 en zorgt er bovendien voor dat u zelfs kunt zwemmen zonder de camouflage aan te tasten. De fixeerspray spuit u vanaf ongeveer 30 centimeter steeds vanuit een hoek van 90 graden op het gewenste gebied. Zorg ervoor dat u niet te veel aanbrengt, want daardoor ontstaat er een ongewenste glans.
  7. Voor de grondige doch vriendelijke verwijdering van de camouflage hebt u één of meer van de removers van Dermacolor nodig. Bij allemaal geldt dat u ze na het aanbrengen even in moet laten trekken om vervolgens de camouflagecrème met tissues af te nemen. Naspoelen doet u dan met water.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Camouflagetherapie voor het gelaat en bijhorende camouflageproducten worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Plan een afspraak

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

€ 50,- per zitting

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!