Cryolipolyse

Cryolipolyse buik
Cryolipolyse is een veilige en effectieve methode om de vetlaag op specifieke plaatsen te verminderen en daarmee de lichaamscontouren te verbeteren. Cryolipolyse maakt het mogelijk om vetcellen plaatselijk af te breken, zonder daarbij het omliggende weefsel te beschadigen. Overtollig vetweefsel neemt af bij diëten of sporten, maar helaas niet alle gebieden van het lichaam reageren daarop.

Hoe werkt de cryolipolyse behandeling?

Huidzorg Houten gebruikt de CLATUU, een geavanceerde, niet-invasieve behandeltechniek voor plaatselijke reductie van vetcellen door 360˚ koeling, gerealiseerd met behandelkoppen die vacuümzuigen. Het lokale vetweefsel wordt afgekoeld tot ongeveer -9°C. Vetcellen zijn vatbaarder voor warmteverlies dan andere huidcellen. De precieze plaatsing van koude temperaturen veroorzaakt een afbraak van de vetcellen. Dit natuurlijke proces wordt ook wel apoptose genoemd.

Voor wie is cryolipolyse geschikt?

De behandeling is geschikt voor gezonde volwassen mannen en vrouwen met lokale vetophopingen die binnen of dichtbij hun ideale gewichtsmarge zitten, realistische verwachtingen hebben en bereid zijn een gezonde en actieve levensstijl te behouden. Gebieden die behandeld kunnen worden zijn: bovenarmen, buik, flanken, rug, onder de BH-band, love-handles, heupen en de binnenkant en buitenkant van de dijen.

Voorbereiding op de cryolipolyse behandeling

 1. Vermijd alcoholische dranken één dag voor de behandeling.
 2. Vermijd ontstekingsremmende medicatie zoals Ibuprofen, Naproxen, Diclofenac, Advil en Aleve twee dagen voor de behandeling.
 3. Vermijd knoflook tabletten, Vitamine E, Ginseng en Ginkgo Biloba supplementen twee dagen voor de behandeling.
 4. Draag comfortabele, loszittende kleding op de dag van de behandeling. Na de behandeling kan er zwelling optreden in het behandelgebied en dan kan te strakke kleding voor ongemak zorgen.
 5. De behandeling kan een stuk gevoeliger zijn tijdens de menstruatie.
 6. Voorafgaand aan de behandeling plassen wordt aanbevolen.
 7. Om het comfort tijdens de behandeling te vergroten kunt u een tablet of boek meenemen.

De behandeling

De huidtherapeut tekent de gewenste zones af met een huidpotlood. Vervolgens plaatst zij speciale gelpads op de huid om deze te beschermen tegen de kou van de behandelkoppen. Daarna zuigen de behandelkoppen vacuüm. Dit voelt alsof er even in de huid wordt geknepen. U kunt enkele minuten wat steken, tintelingen of lichte krampen ervaren. Daarna is de behandeling door de verdovende werking goed te verdragen en kunt u rustig ontspannen.

Gemiddeld duurt een cryolipolyse-behandeling 60 minuten, opgedeeld in voorbereiding (10 min), uitvoering (40 min) en nabehandeling (10 min). Nadat de kopstukken van de huid worden gehaald, voelt even koud en stevig aan en ziet er rood uit. De huidtherapeut masseert tot slot het behandelde gebied om het bevroren weefsel te versoepelen. Dit zal het lichaam helpen de vernietigde vetcellen af te breken.

Na de cryolipolyse behandeling

Direct na de behandeling kan het behandelde gebied rood zien en wat beurs aanvoelen. Dit gevoel neemt vaak binnen enkele uren af. Er is geen hersteltijd nodig en u kunt uw dagelijkse werkzaamheden meteen hervatten. Een verdoofd gevoel, jeuk, lichte zwelling en verkleuring van de huid kunnen nog één á twee weken na de cryolipolyse-behandeling aanhouden. Dit zijn normale bijverschijnselen.

Complicaties zijn zeer zeldzaam. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling, verkleuring, gevoeligheid of irritatie, kunt u contact opnemen met Huidzorg Houten.

Adviezen na de cryolipolyse behandeling

 1. Vermijd alcoholische dranken drie dagen na de behandeling.
 2. Vermijd ontstekingsremmende medicatie zoals Ibuprofen, Naproxen, Diclofenac, Advil en Aleve 24 uur na de behandeling.
 3. Beweeg de dagen na de behandeling ten minste 30 minuten per dag.
 4. Drink de dagen na de behandeling ten minste twee liter water per dag.

Te verwachten resultaat

Ongeveer drie weken na de CLATUU-behandeling kunt u geleidelijke afname van het lokale vetweefsel gaan waarnemen. Hoewel de afgebroken vetcellen niet meer terug kunnen komen, kunnen resterende vetcellen zich nog wel opvullen bij een ongezonde levensstijl. Gezond en gevarieerd eten en regelmatig sporten is zowel voor als na de behandeling belangrijk. Dit vergroot de kans op een mooi en blijvend resultaat.

Interval

Optimaal resultaat wordt bereikt na drie tot vier maanden. Echter, acht weken na de behandeling mag een zone een tweede keer behandeld worden. Afzonderlijke zones mogen kort, al dan niet binnen dezelfde behandeling, na elkaar behandeld worden. Het is niet belastend voor het lichaam om behandelingen in de toekomst te herhalen.

Aantal benodigde cryolipolyse behandelingen

U bepaalt zelf hoeveel behandelingen u wilt ondergaan en met welk effect u tevreden bent. Vaak zijn twee tot drie cryolipolyse-behandelingen per zone gewenst.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Afspraak maken?
In het GRATIS & vrijblijvend consult geven wij u alle informatie over de behandeling en leggen wij uit waarom wij het beste adres zijn voor een veilige en effectieve Cryolipolyse behandeling.
Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!

cryolipolyse Buik