Elektrisch epileren

Elektrische epilatie is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen. We vernietigen niet de haren, maar de haarzakjes. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren op kleine oppervlakten. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren of bij restbeharing. Vanwege het tekort aan pigment zijn deze haren niet geschikt voor laserontharing.

Elektrisch epileren bij overbeharing

Als haren stugger worden en haargroei verschijnt op plaatsen waar normaal gesproken alleen donshaartjes zitten, is er sprake van versterkte haargroei. Heel vaak is de reden dat de haarzakjes overgevoelig zijn voor mannelijke hormonen, ook al heeft u daar slechts een gemiddelde hoeveelheid van. Een lichte vorm van overbeharing bij vrouwen is normaal, zeker na de overgang. Soms zijn er andere aanwijsbare oorzaken zoals medicijngebruik of verstoring van de hormoonbalans. Storende haren voelen niet prettig aan en kunnen u onzeker maken. Bij Huidzorg Houten helpen we u er graag van af.

Voor de behandeling

Het is noodzakelijk dat de huidtherapeut de haren kan zien tijdens de behandeling. Daarom is het van belang dat u zich minimaal vier dagen voorafgaand aan de behandeling niet scheert of knipt. Ook epileren, harsen of de touwtjesmethode gebruiken vlak voor de behandeling maakt de behandeling niet mogelijk. Zorg ervoor dat de haren lang genoeg zijn om met een pincet te pakken. Huidzorg Houten raadt epileren zonder stroom en harsen eigenlijk altijd af, aangezien deze methoden de haargroei stimuleren. Zelf epileren of harsen kan ook het nadeel hebben dat er onderhuids wondjes of ontstekingen ontstaan.

Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en bespreekt welke haren aangepakt gaan worden. Met het ontharingsapparaat de Apilus stuurt zij via een klein steriel naaldje een stroomstootje naar het haarzakje. De haar wijst haar hierbij de weg. Door dit stroomstootje komt warmte vrij en gaat het haarzakje kapot. Op deze manier pakt zij de betreffende haarzakje aan. Wanneer het haarzakje vernietigd is, krijgt de haar geen voeding meer en kan deze dus ook niet meer groeien. Tijdens het behandelen kan het elektrisch ontharen een warm gevoel geven, het is echter niet pijnlijk en goed te verdragen. Het haarzakje heeft een opening in de huid, dus we hoeven niet in de huid te prikken. De omringende huid blijft intact.

Na de behandeling

Na de behandeling kalmeert de huidtherapeut uw huid met Aloë Vera gel. De huid zal ongeveer een half uur wat rood en licht gezwollen zijn op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Als u wilt kunt u thuis extra koelen met coldpacks of kalmerende gel aanbrengen op de huid.
Gedurende 48 uur na de behandeling is de huid wat kwetsbaar. We raden aan om deze dagen niet in de zon of onder de zonnebank te gaan en de huid te beschermen met zonnebrandcrème. Vermijd liever ook sauna en hete douches. De huid niet scrubben en peelen, geen vette crème en zeep gebruiken en niet aan de huid pulken.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner. Uw huid voelt aan het einde van de behandelperiode glad aan. Ook al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de elektrische epilatie plaatsvinden door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn.

Aantal benodigde behandelingen

De behandelduur is afhankelijk van de hoeveelheid haar, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haar zich tijdens de behandeling bevindt
Het is belangrijk om in het begin van de behandelperiode met regelmaat te komen. Als de actieve haargroei is verdwenen, zal een onderhoudsbehandeling af en toe nodig kunnen zijn. Een behandelperiode kan variëren van 6 maanden tot 2 jaar.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie kan variëren van wekelijks tot één keer in de zes weken.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Elektrische epilatie in het gelaat wordt voor vrouwen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Huidzorg Houten is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten.

De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 030-6342561, contact@huidzorghouten.nl of het contactformulier.

Klein gebied € 35,-
Middelgroot gebied € 50,-
Groot gebied € 70,-
Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!