Goedaardige huidtumoren verwijderen

Goedaardige huidtumoren zijn onschuldige huidoneffenheden die over het hele lichaam en in het gezicht kunnen voorkomen bij mannen én vrouwen.

Overmatige blootstelling aan zon, ouder worden, erfelijke aanleg en wrijving van de huid zijn factoren die het ontstaan van goedaardige huidtumoren uitlokken. Wanneer u zich stoort aan uw bultjes, wratjes en huidkleurverschillen die ontstaan door goedaardige tumoren, kunt u deze nauwkeurig door de huidtherapeuten van Huidzorg Houten laten verwijderen.

Verschillende behandelmethoden

Afhankelijk van de grootte, locatie, uw huidskleur, dikte en hoeveelheid huidoneffenheden beoordeelt de huidtherapeut tijdens het intakegesprek welke behandelmethode voor u het meest geschikt is. De behandeling kan alleen uitgevoerd worden als er geen indicatie is voor verder onderzoek. Bij twijfel verwijst ze u terug naar de huisarts.

Optie 1: IPL-behandeling

Voor het verwijderen van gesprongen bloedvaatjes, kersenwratjes, zonnevlekjes en ouderdomsvlekken kan IPL (Intense Pulsed Light) een uitkomst zijn. Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie-intensiteit van speciaal groen licht af. Deze energie wordt alleen opgenomen door de rode en bruine kleur van de huidoneffenheden. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna de huid deze vervolgens zelf opruimt. Overtollig pigment wordt afgebroken en schilfert af met de celdeling mee.

Optie 2: Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie passen we toe bij moeilijk bereikbare gesprongen bloedvaatjes, vergrote talgklieren, gerstekorrels en kleine bindweefselwratjes in het gezicht. Met een klein naaldje en een elektrisch stroompje verhitten we het oppervlakkige huiddeeltje. Dit huiddeeltje verkleurt, verschrompelt en laat na verloop van tijd vanzelf los.

Optie 3: SpotAway of cauteerstift

De SpotAway of cauteerstift gebruiken we bij het verwijderen gesteelde bindweefselwratjes en de nabehandeling van ouderdomswratten. Het is een klein en handig apparaat dat op veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die we net boven het wratje houden. Er ontstaan kleine vonkjes tussen de elektrode en het steeltje van de wrat. De wrat kan hiermee nauwkeurig van de huid worden weggebrand.

Optie 4: Cryotherapie

De Cryopen bevriest verheven ouderdomsvlekken, vlakke ouderdomswratten en xanthelasma (ofwel cholesterol-opeenhoping rond de ogen) uiterst precies met stikstof. De behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos. De behandelde zone wordt direct rood na de behandeling en kan licht gaan zwellen. Na enkele dagen tot een week schilfert het korstje af.

Optie 5: Curettage

Bij curettage schrapen we ouderdomswratten op het lichaam en kleine verhoornde plekjes van de huid af met behulp van een curette, een steriele, scherpe ring. Na de behandeling vertoont de huid soms kleine schaafwondjes die afgedekt worden met pleistertjes.

Voorbereiding op de behandeling

  1. Om pigmentvlekken of kleurverschil te voorkomen, mag het te behandelen huidgebied niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Vermijd ten minste vier weken van tevoren UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème met SPF30 of hoger.
  2. Kom met een gereinigde huid zonder make-up op de behandeling.
  3. Na het verwijderen van goedaardige huidtumoren op het lichaam kunnen op de dag van behandeling wat bloedrestjes op uw kleding komen. Wij adviseren om comfortabele, katoenen kleding te dragen die vies mag worden.

Na de behandeling

Afhankelijk van de uitgevoerde behandeling kunt u enkele dagen wat last hebben van plaatselijke roodheid, zwelling, een vlekkerige huid, jeuk, kleine wondjes, schroeiplekjes en/of korstjes. Dit zijn normale bijverschijnselen. Na drie tot zeven dagen vallen de korstjes vanzelf af. Afhankelijk van het behandelde gebied duurt het gehele genezingsproces ongeveer twee weken. Onder de korstjes zijn eerst jonge cellen zichtbaar, deze zijn nog roze van kleur. Deze nieuwe huid kleurt uiteindelijk bij tot zijn oorspronkelijke kleur. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie, neem dan contact op met Huidzorg Houten.

Adviezen na de behandeling

  1. Probeer van de korstjes af te blijven en wrijving zoveel mogelijk te voorkomen, zodat de huid goed kan herstellen. U mag de korstjes wel een paar keer per dag insmeren met vaseline.
  2. Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na de behandeling, met uitzondering van Lycogel. Zodra de huid volledig is gesloten, kunt u indien gewenst de korstjes camoufleren.
  3. Douchen is geen probleem, maar droog uw huid voorzichtig af met een schone handdoek.
  4. Voorkom ongeveer twee dagen na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.
  5. Blijf tijdens de behandelperiode tot minimaal vier weken na de laatste behandeling met het behandelde gebied uit de zon. Kunt u de zon niet vermijden, gebruik dan regelmatig een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling krijgt uw huid een gladder en egaler aanzien. Bij een normaal en voorspoedig herstel geneest uw huid zonder blijvende kleurverschillen of littekenvorming. Zorgvuldige naleving van alle geadviseerde instructies helpt deze mogelijkheid te verminderen.

Aantal benodigde behandelingen

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we goedaardige huidtumoren meestal in één tot vijf behandelingen verwijderen. Tussen de behandelingen zit een periode van vier tot zes weken. Uw huid heeft deze tijd nodig om te herstellen. Afzonderlijke gebieden mogen kort na elkaar behandeld worden.

Door erfelijke aanleg, opgedane zonschade in het verleden en het natuurlijke huidverouderingsproces kunnen nieuwe huidoneffenheden ontstaan of reeds behandelde goedaardige huidtumoren na enige tijd weer terugkomen. Onderhoudsbehandelingen kunnen gewenst zijn in de toekomst.

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord!

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Klein gebied € 60,-
Groot gebied € 80,-

goedaardige-huidtumoren-verwijderen-voor-en-na-fotos-dermatosis-papulosa-nigra-gelaat

Goedaardige huidtumoren gezicht verwijderen d.m.v. enkele IPL behandelingen