Goedaardige huidtumoren verwijderen

Goedaardige huidtumoren zijn onschuldige huidoneffenheden die over het hele lichaam en in het gezicht kunnen voorkomen bij mannen én vrouwen. Ze zorgen dat de huid onregelmatig aanvoelt en er vlekkerig uit ziet.
Overmatige blootstelling aan zon, ouder worden, aanleg en wrijving van de huid zijn factoren die het ontstaan van goedaardige huidtumoren uitlokken. Wanneer u zich stoort aan uw bultjes, wratjes en huidkleurverschillen die ontstaan door goedaardige tumoren, kunt u deze vrij eenvoudig door de huidtherapeuten van Huidzorg Houten laten verwijderen.

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek bekijkt en beoordeelt de huidtherapeut uw huidonregelmatigheden of huidoneffenheden. Huidtherapeuten zijn getraind om goedaardige huidtumoren te herkennen en te beoordelen. De diagnose van goedaardige huidtumoren is vaak eenvoudig te stellen. De behandeling kan alleen uitgevoerd worden als er geen indicatie is voor verder onderzoek. Bij twijfel verwijst ze u terug naar de huisarts.

Verschillende behandelmethoden

Afhankelijk van de grootte, locatie, uw huidskleur, dikte en hoeveelheid huidoneffenheden beoordeelt de huidtherapeut tijdens het intakegesprek welke behandelmethode voor u het meest geschikt is.

Optie 1: Lichtflitstherapie

Wanneer goedaardige huidtumoren pigment of bloed bevatten en er zijn er veel van, dan is lichtflitstherapie een uitkomst. We zetten deze methode in bij roodheden als kersenwratjes en gesprongen bloedvaatjes, zoals couperose en spider naevi. Ook voor oppervlakkige gepigmenteerde huidkleurverschillen als ouderdomsvlekken en zonnevlekken is de lichtflitstherapie geschikt. De lichtflitsen van het lichtflitsapparaat absorberen en verhitten de overtollige hemoglobine en melanine in de opperhuid.

Optie 2: Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie passen we toe bij gesprongen bloedvaatjes in het gezicht, gerstekorrels en diverse verdikkingen van de huid. Met een naaldje en een elektrisch stroompje verhitten we het oppervlakkige huiddeeltje. Dit huiddeeltje verkleurt, verschrompelt en laat na verloop van tijd vanzelf los.

Optie 3: Spotaway

De Spotaway gebruiken we bij het verwijderen van platte of gesteelde bindweefselwratjes. Het is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die we net boven het wratje houden. Er ontstaan kleine vonkjes tussen de elektrode en het steeltje van de wrat. De wrat zal hierdoor verschrompelen of, bij grotere wratten, kan de wrat hiermee als het ware van de huid worden weggebrand.

Optie 4: Cryotherapie

Cryotherapie passen we meestal toe bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden zoals pigmentvlekken die ontstaan door zon, ouderdomswratten, vlakke wratten en xanthelasma c.q. cholesterol-opeenhoping rond de ogen. Deze huidkleurverschillen bevriezen we uiterst precies met een stikstofpen. De behandeling duurt slechts enkele seconden en is vrijwel pijnloos. De behandelde zone wordt direct rood na de behandeling en kan licht gaan zwellen. Na enkele dagen tot een week schilfert het korstje af.

Optie 5: Curettage

Bij curettage schrappen we de huidonregelmatigheden van de huid af met behulp van een curette, een steriele, scherpe ring. Dat kan bijvoorbeeld heel fraai bij ouderdomswratten en stuccokeratosen, kleine grijs verhoornde plekjes. Na de behandeling heeft de huid soms kleine schaafwondjes en die dekken we af met pleistertjes.

Na de behandeling

Na de behandeling ontstaat er meestal een korstje. Daaronder wordt nieuwe huid aangemaakt. Binnen enkele tot tien dagen valt het korstje er vanzelf af. Het gehele genezingsproces duurt ongeveer zeven tot veertien dagen. Onder het korstje zijn jonge cellen zichtbaar, deze zijn eerst nog roze van kleur. Deze nieuwe huid kleurt uiteindelijk bij tot zijn oorspronkelijke kleur. Als u dat wilt, kunt u de huid thuis camoufleren.
Probeer van de korstjes af te blijven en wrijving zoveel mogelijk te voorkomen, zodat de huid goed kan herstellen. Smeer korstjes eventueel in met vaseline. De behandelde huid is extra kwetsbaar, dus vermijd de eerste 48 uur na de behandeling zon, zonnebank, sauna, hete douches en baden. We raden aan het behandelde gebied ten minste vier weken uit de zon te houden en een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger te gebruiken.

Te verwachten resultaat

Na de behandeling is de huid gladder en egaler. De huid geneest zonder littekenvorming.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van het oppervlak van het behandelde gebied, kunnen we goedaardige huidtumoren meestal in één tot drie behandelingen verwijderen.
Er is sprake van snel resultaat, maar sommige goedaardige huidtumoren hebben de neiging om na enige tijd weer terug te komen. Herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten.

De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 030-6342561, contact@huidzorghouten.nl of het contactformulier.

Klein gebied € 60,-
Groot gebied € 80,-
Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!