fijne lijntjes
Wat zijn

fijne lijntjes?

De eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak zichtbaar als fijne lijntjes. Ze zijn vaak aanwezig rondom de ogen, op het voorhoofd, op de wangen en rondom de mond. Fijne lijntjes zijn meestal droogtelijntjes door een tekort aan vocht in de huid. Terwijl rimpels ontstaan door afname van collageen en elastine.

Veelgestelde vragen

over fijne lijntjes

De bovenste laag van de huid, de opperhuid, kun je vergelijken met een bakstenen muur. Huidcellen zijn de bakstenen en huidvetten (lipiden) vormen het cement. Als deze cementlaag niet intact is, kunnen er irriterende stoffen en allergenen de huid binnen dringen. Tevens zorgt de bakstenen muur er voor dat het vocht in je huid niet naar buiten kan verdampen.

Een andere factor is de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid, deze neemt af naarmate we ouder worden. Hyalurzonzuur komt veel voor in huidverzorgingsproducten en is dus een lichaamseigen stof. Het heeft de eigenschap 1.000 maal het eigen volume aan vocht vast te houden.

Een verstoorde huidbarrière waardoor het vocht uit de huid kan verdampen en een tekort aan vocht zijn de belangrijkste redenen voor het ontstaan van fijne lijntjes. Een ongezonde leefstijl en voeding dragen ook bij aan een goede conditie van de huid. Rookt u, slaapt u weinig of heeft u last van chronische stress? Dit zorgt voor de aanmaak van meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van genetisch materiaal in onze cellen.

Door de juiste ingrediënten toe te voegen aan uw dagverzorging kan de barriérelaag in de huid zich weer verbeteren. Hierdoor zal de cementlaag in de huid weer herstellen en wordt de huid sterker, weerbaarder tegen schadelijk invloeden van buitenaf en zal de huid minder vocht verliezen. Een goede anti-rimpel crème verrijkt met antioxidanten kunnen de huid beschermen tegen de invloed van vrije radicalen. Daarnaast is het verstandig om de huid regelmatig te exfoliëren zodat de vochtbalans verbeterd. Exfoliëren zorgt er tevens voor dat dode huidcellen verwijderd worden waardoor de huid er frisser uit ziet. En natuurlijk, hydrateren. Er zijn tal van hydraterende crèmes te verkrijgen. Let bij het kiezen van een hydraterende crème op dat het product niet alleen hydrateert, maar ook de barrièrefunctie van de huid verbeterd. Zo verbetert de huid zich ook op lange termijn.

Behandelingen

tegen fijne lijntjes