scheerirritatie
Wat is

scheerirritatie?

Huidveroudering is een geleidelijk biologisch proces dat rond het 25ste levensjaar begint. Het houdt in dat het stofwisselingsproces in alle cellen vertraagt. Hierdoor worden ook bijvoorbeeld huidcellen minder snel aangemaakt en wordt de huid dunner, maar ook beschadigingen aan de huid herstellen minder snel. Daarnaast worden de essentiële bindweefselcellen die zorgen voor de soepelheid en stevigheid van de huid, die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van elastine en collageen, steeds minder geproduceerd. Huidveroudering is onvermijdelijk en hoort bij het leven.

Veelgestelde vragen

over scheerirritatie

Bij het scheren wordt de haar iets uitgetrokken en afgeschoren. Het uiteinde van de haar krijgt dan een scherp puntje. Dit scherpe puntje kan bij het ‘terugveren’ van het haartje in de wand van het haarzakje gaan prikken en de uitgang van het haarzakje blokkeren. Het haartjes kan onder de hoornlaag doorgroeien. De afgifte van talg door het talgkliertje gaat gewoon door. De blokkade van het haartje en het ingroeien in de huid kan leiden tot een ontstekingsreactie.

Indien u gevoelig bent voor irritatie na het scheren, zal het moeilijk zijn om dit verschijnsel volledig te voorkomen. Wel zijn er enkele tips waar u op kunt letten bij het scheren, deze leest u op deze pagina.

Behandelingen

tegen scheerirritatie

Veel mensen vragen ons om advies als ze deze gevoelige en geïrriteerde huid zat zijn. Wij adviseren laserontharing om daarmee permanent af te rekenen met ongewenste haargroei en er bovendien voor te zorgen dat scheerirritatie verleden tijd is omdat er niet meer geschoren dient  te worden. Dit levert bovendien tijdwinst en comfort op. De huidtherapeut kan ook van dienst zijn met een aangepaste reinigingsbehandeling met eventueel een ontstekingsremmende peelingIngegroeide haren en ontstekingen worden op de juiste manier verwijderd, zonder de kans op huidschade die kan ontstaan als mensen zelf aan de huid zitten.