ouderdomsvlekken
Wat zijn

ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken ofwel “Lentigo senilis” zijn goedaardige bruine of pigmentvlekken. Ze komen veel voor: ruim 90% van de mensen boven de 60 jaar heeft pigmentvlekken op het lichaam. De vlekken komen het meest voor op de plaatsen waar de huid gemakkelijk door de zon beschenen wordt, zoals het decolleté, de schouders, de bovenkant van de armen, handruggen en in het gezicht. Daarom spreekt met ook wel van ‘zonnevlekken’. De grootte van de ouderdomsvlekken varieert van enkele millimeters tot twee centimeter.

Veelgestelde vragen

over ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken ofwel “Lentigo senilis” zijn het gevolg van een toename van pigment tussen de huidcellen en een woekering van pigmentcellen. We zien het meestal bij blanke huidtypes en zonaanbidders. Hoe langer en vaker u uw huid aan zonlicht bloot heeft gesteld, hoe uitgebreider deze pigmentvlekken kunnen voorkomen. Eén zonverbranding kan genoeg zijn om deze vlekken acuut uit te lokken. Natuurlijk heeft blootstelling aan zonlicht ook positieve invloeden, zoals de aanmaak van vitamine D. Toch is het verstandig om te beseffen dat overmatig zonlicht  de huid veel schade kan bezorgen. Naast de oorzaak van een vlekkerige huid, tast zonnestraling de elastinevezels aan, die voor de soepelheid en veerkracht van de huid zorgen.

De beste resultaten behaalt u door naast de pigmentbehandelingen thuis de juiste huidproducten met een diepe egaliserende werking te gebruiken. Producten van van ME Line en ZO Skin Health bevatten hoge concentraties werkzame stoffen, zoals ingekapseld retinol 1%, anti-oxidanten en melanineremmers om hyperpigmentaties en een onregelmatige huidteint te vervagen en de activiteit van pigmentcellen te reguleren. Daarnaast is het zeer verstandig om de huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Behandelingen

tegen ouderdomsvlekken

De huidtherapeut beschikt over diverse effectieve behandelmethoden om de huid met ouderdomsvlekken te egaliseren. Afhankelijk van de uitgebreidheid en de diepte van het pigment, wordt de keuze voor behandeling gemaakt. De huidtherapeut bespreekt tijdens het intakegesprek welke behandeling het meest geschikt is voor u.