postinflammatoir erytheem
Wat is

postinflammatoir erytheem?

Na een periode van acné kunt u zien dat de huid postinflammatoir erytheem vertoont. Bij het herstel van een ontsteking zien wij dat plaatselijk een verwijding van de bloedvaatjes optreedt. U ziet dan rode of paarse vlekjes op de huid.

Veelgestelde vragen

over postinflammatoir erytheem?

Als de ontstekingen die door overmatige talgproductie zijn ontstaan zijn uitgedoofd ruimt het lichaam het ontstekingsinfiltraat op. Er zijn dan vaak nog wel verwijde bloedvaatjes te zien: ronde rode of paarse vlekjes. Ook het zelf uitknijpen of krabben en pulken aan ontstekingen en mee-eters kan voor postinflammatoir erytheem zorgen. Donkere vlekjes die overblijven na acné noemen we postinflammatoire hyperpigmentatie.

Krab of pulk niet aan de huid. Probeer ook niet zelf de ontstekingen uit te reinigen maar laat dit door een professional doen. Gebruikt een zonnebrandproduct met een minimaal SPF30. Zo voorkomt u dat de gevoelige, rode vlekjes transformeren naar bruine pigmentvlekjes.

Exfolianten zoals glycolzuur en salicylzuur zorgen voor een vermindering van de dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Door verwijdering van de dode huidcellen zal de huid minder dof en grauw ogen en zullen rode, paarse en bruine pigmentvlekken langzaam verminderen. Salicylzuur zorgt er ook voor dat eventuele overmatige talgproductie nog verder gereduceerd wordt.

Hiernaast kunt u ook een product kunnen gebruiken dat retinol bevat. Retinol bevordert een snellere celdeling wat bijdraagt aan het verhelderen van de huidteint en een gladdere huidstructuur. Het is niet raadzaam om genoemde ingrediënten zonder vakkundige begeleiding te gebruiken, maar vraag productadvies aan de huidtherapeuten van Huidzorg Houten.

Mocht u rode vlekjes willen camoufleren dan is Lycogel de perfecte oplossing. Deze ademende camouflage verstopt de poriën niet, werkt ontstekingsremmend en huidherstellend en er bevat een SPF30 in. Het assortiment bestaat uit verschillende kleuren en is geschikt voor ieder huidtype. We bekijken graag met u wat de juiste kleur voor u is.

Behandelingen

tegen postinflammatoir erytheem