restacne
Wat is

restacné?

Restacné is het eindstadium van actieve acné. Zoals de naam al zegt zijn het de restanten van de acné nog zichtbaar. U kunt restacne herkennen aan bijvoorbeeld verschillende soorten acné-littekensgrove poriën of rode, paarse en bruine pigmentvlekjes als gevolg van eerdere ontstekingen.

Veelgestelde vragen

over restacné

De doorgemaakte acné kan voor schade zorgen in verschillende huidlagen, deze schade wordt restacné genoemd. Alle vormen van inflammatoire acné kunnen aanleiding geven tot acné-littekens en grove poriën op de huid of rode, paarse en bruine pigmentvlekken veroorzaken.

Met effectieve huidverzorgingsproducten kunt u thuis de restacné verminderen. Exfolianten als glycolzuur en salicylzuur zorgen voor een vermindering van de dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Door verwijdering van de dode huidcellen zal de huid minder dof en grauw ogen en zullen rode, paarse en bruine pigmentvlekken langzaam verminderen. Salicylzuur zorgt er ook voor dat eventuele overmatige talgproductie nog verder gereduceerd wordt.

Ook kunt u een product met een sterk percentage vitamine C opnemen in de dagelijkse verzorgingsroutine. Vitamine C is een sterke antioxidant die zorgt voor verheldering en egalisatie van de huid. Daarnaast kunt u een product gebruiken waarin retinol is verwerkt. Retinol zorgt voor een snellere celdeling. Dit zorgt ook voor het verhelderen van de huidteint en voor een gladdere huidstructuur. Gebruik bovenstaande ingrediënten nooit op eigen initiatief, maar vraag productadvies aan de huidtherapeuten van Huidzorg Houten.

Mocht u restacné willen camoufleren dan is Lycogel de perfecte oplossing. Deze medische camouflage therapie verstopt de poriën niet, werkt ontstekingsremmend en herstellend. Het assortiment bestaat uit verschillende kleuren en is geschikt voor ieder huidtype. Onze huidtherapeuten helpen u graag met het aanmeten van de juiste kleur.