vochtwallen
Wat zijn

vochtwallen?

Vochtwallen zijn herkenbaar aan zogenaamde zakjes onder de ogen. Vochtwallen bestaan uit vocht. Deze wallen geven over het algemeen geen klachten maar worden wel als cosmetisch storend ervaren, omdat ze vaak een vermoeide blik geven. Naast vochtwallen bestaan er ook andere soorten wallen, zoals pigment- en vetwallen. Het is vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen vocht- en vetwallen. Vochtwallen zijn altijd het ergst in de ochtend na het opstaan. Bij de liggende houding gedurende de slaap is de afvoer van de vochthuishouding moeizamer. Vetwallen zijn wel de hele dag zichtbaar omdat ze niet verminderen in de loop van de dag.

Veelgestelde vragen

over vochtwallen

Vochtwallen ontstaan wanneer het lichaam moeite heeft om vocht af te voeren. Dit is vooral het geval na een langdurige liggende houdeing. Daarom zijn vochtwallen in de ochtend het meest zichtbaar.

Er is niet altijd een oorzaak aan te wijzen voor vochtwallen. Vaak ontstaan ze in de loop van de jaren door huidveroudering, maar ze kunnen ook ontstaan door genetische factoren. In sommige gevallen kan een allergie door hooikoorts de vochtwallen tijdelijk verergeren. Vrouwen hebben over het algemeen wat vaker last van vochtwallen door hormonale schommelingen.

Het is mogelijk om thuis rekening te houden met een aantal factoren. De vochtwallen zullen hierdoor niet weggaan, maar ze kunnen wel verminderen en verergering kan voorkomen worden. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen zorgen voor een disbalans in de vochthuishouding. Een overmatige consumptie van zout, alcohol en cafeïne kunnen ervoor zorgen dat het lichaam meer vocht vasthoudt. Dagelijks voldoende water drinken kan ervoor zorgen dat het lichaam het vocht beter kan afvoeren.

Daarnaast is het ook zinvol om producten te gebruiken met een therapeutische werking. Let dan vooral erop dat er ingrediënten in zitten waar optische diffusers inzitten die verdikkingen verminderen en verkoelende ingrediënten die zwelling verminderen. Klop oogcrèmes altijd zachtjes in onder de ogen tot de crème is opgenomen in de huid. Deze beweging in combinatie met een crème zorgt er ook voor dat het vocht wat gemakkelijker wordt afgevoerd.

Behandelingen

tegen vochtwallen

Wanneer de vochtwallen zodanig aanwezig zijn dat het wordt ervaren als cosmetisch storend kunnen wij de RRS-Inject HA Eyes®️Skinbooster behandeling uitvoeren. De Skinbooster wordt in de huid ingebracht door oppervlakkige injecties. Deze cocktail bevat actieve ingrediënten die de huid voeden en zorgen dat het afvoeren van vocht gestimuleerd wordt. De behandeling zal ervoor zorgen dat de vochtwallen verminderen en de vermoeide blik weer frisser zal ogen, omdat ook fijne lijntjes worden opgevuld. Bij huidverslapping van het ooggebied adviseren we de EndyMed 3DEEP Eyes behandeling.