vergoeding-laserontharing-gezicht-2016Huidzorg Houten is gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam, door middel van definitieve laserontharing.
Alle typen lichaamsbeharing zijn geschikt voor laserontharing, mits de haren gepigmenteerd zijn. Alle vormen van ongewenste haargroei kunnen behandeld worden. De Lightsheer Diodelaser DUET is geschikt voor zowel de lichte als de donkere huid.

Laserontharing gezicht »

Laserontharing zetten wij in tegen overbeharing in het gelaat, bijvoorbeeld de bovenlip, kin of bakkebaarden. De behandeling wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Meer info? Laserontharing gezicht »

Laserontharing lichaam »

Ook zetten wij deze uitermate krachtige laser in tegen overbeharing op het lichaam, bijvoorbeeld de benen, rug, buik, oksels of bikinilijn. Meer info?  Laserontharing lichaam »

12 Redenen om te kiezen voor laserontharing

Bij Huidzorg Houten verschijnen dagelijks zowel vrouwen als mannen in de praktijk die geïnteresseerd zijn in een permanente oplossing voor ongewenste haargroei. De onderstaande uitspraken komen telkens terug:

 1. “Er zijn haren aanwezig op plaatsen waar ik ze liever niet heb.”
 2. “Het lijkt mij gewoon heerlijk om niet meer met mijn beharing bezig te houden!”
 3. “De haren groeien zo hard, ik moet bijna dagelijks scheren. Het kost mij veel tijd en gedoe.”
 4. “De haren maken mij onzeker. Vooral in de zomer, moet ik altijd opletten of ik wel geschoren heb.”
 5. “Het scheren geeft mij huidirritatie en de stoppels kunnen aanvoelen als schuurpapier.”
 6. “Harsen vind ik te pijnlijk en het haar komt net zo hard terug. Soms groeien de haren in door het harsen.
 7. “Ik krijg puistjes en vlekjes van het harsen en epileren.”
 8. “Sinds ik in de puberteit ben, heb ik haartjes op mijn bovenlip gekregen.”
 9. “Ik stoor mij aan de haartjes bij mijn bakkebaarden, wangen en kin”
 10. “Sinds mijn zwangerschap is mijn haargroei sterker geworden.”
 11. “Nu de overgang er aan komt voel ik steeds meer stugge haartjes op mijn kin en bovenlip.”
 12. “Ik moet dagelijks haartjes in mijn gezicht met een pincet er uit trekken. Het wordt bijna een obsessie.”

Of u nu kiest voor laserontharing vanuit cosmetische redenen (comfort en tijdwinst) of vanwege een onderliggende medische oorzaak of allebei, in principe bestaat er voor elk haartype en huidtype een passende permanente oplossing.

Laserontharen met de Lightsheer DUET: snel en comfortabel

Huidzorg Houten volgt de internationale ontwikkelingen op het gebied van laserontharing op de voet. Wij gebruiken de meest effectieve ontharingslaser van het moment; de LightSheer Diodelaser DUET. De LightSheer Diodelaser is nu uitgerust met een extra kopstuk met een vergrote spot. Door middel van vacuüm wordt de huid in het handstuk gezogen, de opperhuid wordt uitgerekt en de pigmentcellen verspreid. De haarzakjes komen hierdoor dichter bij de energiebron te liggen. Er is minder energie nodig om het haarzakje te vernietigen. Dit betekent minder pijn tijdens de behandeling en minder belasting van de huid.

Deze laser heeft door zijn unieke golflengte veel voordelen ten opzichte van andere laser- of lichtapparaten. De laser mag na goedgekeurde wetenschappelijke onderzoeken van de Food and Drug Administration in USA als enige ontharingslaser de term ‘permanente haarverwijdering’ gebruiken.

Werking laserontharing

De laser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte (810 nm). Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje, zodat daaruit geen nieuwe haar meer kan groeien. Omdat het laserlicht alleen bij het pigment in het haarzakje kan komen, blijft de huid zelf ontzien. De huid zelf wordt door een ingenieus koelsysteem beschermd tegen oververhitting.

De laserbehandeling

De behandeling gaat snel en kan variëren van een paar minuten tot 1,5 uur, afhankelijk van de grootte van het gebied. De behandeling is niet pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Aantal laserbehandelingen

Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in 3 verschillende fasen. De serie haren in de eerste groeifase, waarbij het pigment zich diep in het haarzakje bevindt, reageert optimaal op een laserbehandeling. Bij de volgende behandeling is er een nieuwe serie haren in deze fase.

Bij de haren op het gelaat duurt dit ongeveer 6 weken en de haren op het lichaam 8 weken. Wij zien u dus graag elke 6 of 8 weken op afspraak. Na elke behandeling vallen de haren uit, komen er een stuk minder haren terug en worden de haren dunner en zwakker. U merkt dus al na de eerste behandeling het effect van laserontharing!

Na gemiddeld 6 behandelingen zijn alle haren in het behandelde gebied in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Indien u al tevreden bent met een flinke vermindering van de haartjes, kunt u ook eerder stoppen met de behandeling. Wel is het mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst geactiveerd worden, door bijvoorbeeld de overgang en andere hormoonschommelingen.

De huidtherapeut neemt tijdens het eerste consult uitgebreid de werking en verwachtingen met u door. Maak uw wensen kenbaar aan de huidtherapeut, vooraf aan het behandeltraject, maar ook tussendoor. Door een heldere communicatie kunnen wij goed inspringen op uw wensen en behoeften.

Adviezen vooraf aan de laserbehandeling

Niet meer epileren

Als u besluit om u definitief te laten ontharen, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt! Wanneer u de hele haar verwijdert, kan er namelijk geen vernietiging van het haarzakje plaats vinden. U mag de haren wel knippen of scheren.
Aan de hand van de haarkleur en dikte, wordt de instelling van de laser bepaald. Daarom is het noodzakelijk dat de haren voorafgaand aan de eerste behandeling zichtbaar zijn voor de huidtherapeut.

Niet zongebruind worden in het te behandelen gebied

Het te behandelen gebied mag tenminste vier weken voorafgaand aan de behandeling niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht. Een gebruinde huid vermindert de effectiviteit van de behandeling en kan ervoor zorgen dat de huid oppervlakkig verhit wordt. Gebruik steeds een goede zonnebrandcrème met een hoge factor indien zon niet vermeden kan worden.

Bent u al zongebruind en blijft de bruining lang aanwezig? Wacht dan nog een aantal weken met de laserbehandeling, tot u uw oorspronkelijke huidskleur weer terug heeft. Raadpleeg de huidtherapeut voor advies bij twijfel, of breng een bezoekje aan de praktijk voor inspectie van de huid.

Adviezen na de laserbehandeling

Na de behandeling kan de huid enige minuten tot een uur wat roder zijn en warm aanvoelen. Direct na de behandeling zal de huidtherapeut het behandelde gebied koelen met een coldpack en kalmerende crème. U kunt daarna uw dagelijkse bezigheden gewoon hervatten. U mag de huid thuis nabehandelen met Aloë Vera of verzorgende crèmes, maar meestal is dit niet nodig. Het is wel raadzaam uit te kijken met direct zonlicht op de huid tot enkele dagen na de behandeling. Het beste is om deze dagen het behandelde gebied te beschermen met een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger, als zonlicht niet vermeden kan worden. Na twee tot drie weken vallen de haartjes geleidelijk uit. Probeer niet aan de losse haartjes te trekken of te peuteren. Indien gewenst, mogen opkomende haartjes geschoren worden (niet epileren!).

Wat is het verschil tussen flitslampen (IPL) en laser?

De Lightsheer Diodelaser kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen (IPL) afhaken. Het visuele resultaat is bij de eerste behandeling merkbaar en men heeft veel minder behandelingen nodig dan bij IPL.

Vergoeding laserontharen

Bij een aanvullende verzekering worden behandelingen in het gelaat (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Huidzorg Houten voldoet aan alle kwaliteitseisen die een zorgverzekeraar stelt aan een paramedische praktijk.

Onderstaande prijzen zijn richtprijzen per behandeling. Tijdens het consult wordt de exacte prijsopgave gegeven. De prijs is namelijk afhankelijk van de oppervlakte die behandeld gaat worden en daarvoor moet het gebied eerst gezien zijn door de huidtherapeut. Maak hieronder een afspraak voor een intakegesprek.

Prijs laserontharing

Kijk hier naar de tarieven definitieve laserontharing.

Video laserontharen gezicht bij Huidzorg Houten

Video laserontharen lichaam bij Huidzorg Houten