Micro-needling

Micro-needling therapie is een huidverbeterende methode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te versterken en aan de oppervlakte te verfraaien.

Micro-needling kan ingezet worden voor de behandeling van acné-littekens, fijne lijntjes, grove poriën, huidveroudering, littekens, restacné, striae rubra, rosacea, alopecia en zonschade. Micro-needling therapie is geschikt voor alle huidtypen. Afhankelijk van uw indicatie en wensen kunt u micro-needling behandelingen afwisselen met peelings, fractionele lasertherapie of andere behandelmethoden.

Hoe werkt micro-needling therapie?

De huidtherapeut maakt gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid.  Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Voorbereiding op de micro-needling behandeling

 1. Om de best mogelijke resultaten te behalen en onnodige huidreacties te voorkomen, is een goede voorbereiding van de huid belangrijk. Huidproducten met vitamine C en retinal worden sterk aanbevolen voor de aanmaak van collageen. Begin hiermee het liefst twee tot vier weken voor de eerste behandeling. Bij gevoeligheid voor hyperpigmentatie is het gebruik van een pigment-remmend middel naast de behandeling nodig. De huidtherapeut geeft u persoonlijk advies.
 2. Wij adviseren om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
 3. Tevens mag u geen intensieve behandelingen (zoals harsen) in het gezicht laten uitvoeren in de laatste twee weken voor de behandeling.
 4. Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om L-lysine supplementen te slikken: twee weken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak tijdens het genezingsproces te onderdrukken.
 5. Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.
 6. Tot slot vragen wij u om met een gereinigde huid op behandeling te komen.

De behandeling

De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt een hyaluronzuurserum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de skin needling pen in banen en roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,2 mm tot 2,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes ontstaan tijdens de behandeling, maar de huid sluit zich al na enkele minuten. Nadat het hele behandelgebied behandeld is, brengt de huidtherapeut een hyaluronzuurserum of hyaluronzuurmasker aan.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er rozerood en mogelijk licht gezwollen uit zien. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan gedurende twee tot drie dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid gedurende enkele dagen licht gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Pigmentvlekjes en onzuiverheden kunnen na de micro-needling behandeling een aantal dagen beter zichtbaar zijn, doordat overtollig pigment en talg met het celdelingsproces mee opschuift naar de oppervlakte. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie, kunt u contact opnemen met Huidzorg Houten.

Adviezen na de micro-needling behandeling

 1. Probeer niet aan de huid te komen of krabben. Vermijd het trekken of pulken aan losse velletjes indien de huid gaat vervellen. Hierdoor verhoogt u het risico op irritaties of ontstekingen.
 2. Na een behandeling is de huid goed in staat actieve ingrediënten op te nemen, waardoor u het resultaat kunt verbeteren. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.
 3. Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na een professionele behandeling, met uitzondering van Lycogel.
 4. Voorkom de eerste 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.
 5. Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling dit elke twee tot drie uur herhalen.
 6. Vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL en onderga gedurende de behandelperiode geen andere huidbehandelingen, tenzij dit door de huidtherapeut geadviseerd is.

Te verwachten resultaat

Na drie tot vier weken ziet u egalisering in de huidteint, waardoor uw huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageenopbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich `onder’ het zichtbare huidoppervlak afspeelt en nog maandenlang door kan werken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor u het huidverouderingsproces vertraagt.

Aantal benodigde behandelingen

Bij micro-needling therapie geldt: hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en uw huidconditie zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig om zichtbare huidverbetering te ervaren. Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. U kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Optimaal resultaat bereikt u bij behandeling in kuurvorm. De periode tussen de behandelingen kan variëren van twee tot acht weken en wordt persoonlijk afgestemd.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket worden behandelingen van (acné-) littekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden

Plan een gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huidconditie geeft de huidtherapeut u persoonlijk behandeladvies en stelt zij een op u afgestemd behandelplan op en geeft een prijsindicatie. Als alles duidelijk voor u is kunt u, na ondertekening van de  behandelovereenkomst, tot behandeling overgaan.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie? Wij staan u graag te woord

Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!
Micro-needling met hyaluronzuur serum € 100,-
Micro-needling met peptide peeling € 125,-
Lichaamsdelen Op aanvraag

acnetherapie-voor-en-na-fotos-acne-conglobata-1

Resultaat na acnétherapie i.c.m. peelings en drie micro-needling behandelingen