naevus-flammeusNaevus flammeus, oftewel wijnvlek, is een rode vlek op de huid die veroorzaakt is door verwijde bloedvaten in de huid. Ook zijn er op deze plek méér bloedvaatjes in de huid aanwezig. Bij de geboorte is de naevus flammeus al aanwezig en deze zal in de loop der jaren meegroeien. Meestal wordt de vlek geleidelijk wat donkerder en meer verheven. Een naevus flammeus komt veel voor in het gezicht, daar waar een gezichtszenuw in de huid loopt. Een naevus flammeus komt bij ongeveer 4 op de 1000 mensen voor.

Oorzaak naevus flammeus

Een naevus flammeus ontstaat door een verandering in de structuur van het DNA tijdens de embryonale fase. Soms gaat een naevus flammeus samen met een neurologische aandoening in het gezicht. Een naevus flammeus is niet erfelijk. Het is een onschuldige huidaandoening en de vlek kan niet kwaadaardig worden. Een naevus flammeus zal nooit vanzelf verdwijnen of vervagen.

Behandeling van een naevus flammeus

Het aantal behandelingen is onder andere afhankelijk van de grootte en de diepte van de naevus flammeus. Behandeling van een grote naevus flammeus kan het beste in etappes uitgevoerd worden.

1. Lichtflitstherapie bij naevus flammeus

De huidtherapeuten van Huidzorg Houten hebben veel ervaring in licht- en laserbehandelingen voor het vervagen van naevus flammeus. Het slagen van de behandeling is afhankelijk van de diepte van de verwijde vaten en de reactie van uw huid op de behandeling. Hoe oppervlakkiger de verwijde vaten in de huid liggen, hoe groter de kans is op goed resultaat.
Meer over deze behandeling »

2. Camouflagetherapie bij naevus flammeus

Wanneer licht- en lasertherapie van de naevus flammeus niet voldoende verbetering geven, dan is camouflagetherapie ook een optie. Hierbij zoekt de huidtherapeut samen met u een camouflagekleur uit die precies met uw natuurlijke huidtint overeenkomt. Deze camouflagecrème is water- en veegvast en gebruikt u om de roodheid tijdelijk te verbergen.

Meer informatie over de behandeling van naevus flammeus

Lees meer: Verwijderen van een wijnvlek: de meest gestelde vragen

De huidtherapeut bespreekt tijdens het intakegesprek welke behandeling het meest geschikt voor u is. Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit artikel mag u altijd contact met ons opnemen.