Nouvital is een innoverend cosmeticamerk met  een uitgebreide huidverzorgingslijn met eerlijke producten voor elk huidtype. De producten zijn samengesteld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op cosmetisch gebied,  geheel conform de Europese richtlijnen en bevatten voornamelijk werkstoffen van natuurlijke oorsprong.

Nouvital producten zijn:

  • Hypoallergeen
  • Allergeenvrij geparfumeerd
  • Vrij van minerale oliën
  • Vrij van tarwekiemolie (i.v.m. glutenallergie)
  • Voorzien van een zonnefilter (alle dagcrèmes)
  • Dierproefvrij

De producten komen rechtstreeks van de fabrikant, waardoor de prijzen niet onnodig verhoogd worden door leveranciers. De producten van Nouvital kun je enkel in de praktijk bij Huidzorg Houten aanschaffen en zijn niet online verkrijgbaar.

Nouvital producten

Nouvital Scrub Cream (100ml)

Voor de verwijdering van dode opperhuidcellen, waarna de huid weer een glad en glanzend aanzien krijgt. Scrubcream is te gebruiken voor elk huidtype, behalve de zeer gevoelige huid. De peelende substantie is puimsteen van een hoge fijnheidgraad. Aan Scrubcream is azulen toegevoegd om het scrubbende effect wat te verzachten.

Werking: verwijdert dode opperhuidcellen, waardoor weer een voelbaar gladde en glanzende huid ontstaat; tevens bevordert de peeling de werking van de verzorgende producten die daarna worden aangebracht.

Gebruik: na het aanbrengen op de huid met de vingertoppen, zachte ronddraaiende bewegingen maken. De druk die men daarbij uitoefent, bepaalt de intensiteit van de peeling. Toepassing: eenmaal tot tweemaal per week op advies van de huidtherapeut.

Nouvital Cleansing Lotion (250ml)

Een frisse lotion voor een huid met acne en een huid met een vettige tendens en/of veel comedonen. De lotion heeft een drievoudige werking. Eikenblad en hamamelis zorgen voor een adstringerende werking, kamille werkt desinfecterend en verzachtend, daarin versterkt door groene thee-extract.

Werking: verzachtend, adstringerend en desinfecterend.

Gebruik: met behulp van wattenschijfje(s) het laatste restant cleansing, scrub, massagecrème en/of masker afnemen om de huid te verfrissen en te neutraliseren.

Nouvital Aloe Vera Lotion (250ml)

Een fris geparfumeerde lotion voor alle huidtypen op basis van Aloë vera. Aloë vera heeft naast hydraterende en helende eigenschappen ook een verzachtende en antiseptische werking. Aloë Vera heeft ook een gunstige werking op de basaalcellenlaag, waardoor de huid zich sneller vernieuwd en regenereert.

Werking: verzachtend, hydraterend, desinfecterend, regenererend en verfrissend.

Gebruik: met behulp van wattenschijfje(s) het laatste restant cleansing, scrub, massagecrème en/of masker afnemen om de huid te verfrissen en te neutraliseren.

Nouvital Telecare (50ml)

Een zachte crème voor de doeltreffende behandeling van teleangiëctasie (gesprongen bloedvaatjes). Hierbij is sprake van vlak onder het huidoppervlak gelegen fragiele capillairen met een verhoogde doorlaatbaarheid van de vaatwand. Rutosiden (vitamine P) uit bosbesextract verstevigen de vaatwand van de capillairen, waardoor de roodheid van de huid duidelijk afneemt. Een sterke moisturizer en avocado-olie met vitaminen en fytosterolen alsmede zonnebloemolie verbeteren de huidstructuur en beschermen deze tegen vrije radicalen. De crème bevat een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV straling van de zon door middel van titaandioxide.

Werking: versterkt de capillairwand, verbetert de huidstructuur, hydrateert en beschermt de huid tegen veroudering en UV- straling; de roodheid van de huid neemt sterk af.

Gebruik: ‘s ochtends aanbrengen na het reinigen van de huid.

Nouvital Collagen Day Cream (50ml)

Deze vitamine E bevattende lichtvette crème , is de ideale crème voor de wat oudere en rijpere huid. Naast meerdere voedende en verzachtende oliën, waaronder macadamia-olie en zonnebloemolie, zorgt collageen voor een betere vochtbalans, sojapeptiden stimuleren de celstofwisseling, terwijl avocado-olie zorgt voor de nodige vitaminen en fytosterolen, die samen met vitamine E als antioxidant het verouderingsproces afremmen. De huid krijgt een mooi glanzend en strak aanzien. De crème bevat een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV straling van de zon door middel van titaandioxide.

Werking: verbetert de huidstructuur door voedende en hydraterende werkstoffen, het celmetabolisme wordt versterkt, anti-oxydanten remmen de huidveroudering en een zonnefilter beschermt tegen UV-straling.

Gebruik: ‘s ochtends aanbrengen na het reinigen van de huid.

Nouvital Azulen Cream (50ml)

De werkstof azuleen, afkomstig uit de kamilleplant, heeft een ontstekingsremmende en verzachtende werking. De Combinatie met de helende werking van calendula maakt deze créme dan ook vooralgeschikt voor een gevoelige en beschadigde huid of een geïrriteerde huid na het scheren. Ook te gebruiken te kalmering van de huid na een intensieve behandeling bij de huidtherapeut (nabehandelingscrème)

Werking: azuleen heeft een onstekingsremmende en verzachtende werking.

Gebruik: dagelijks als dagcrème aanbrengen na het reinigen van de huid. Tevens een uitstekend massageproduct.

Nouvital Aloë Vera Day Cream (50ml)

Deze soepele crème combineert de verzorgende eigenschappen van de aloë vera met de helende werking van de calendula. Aloë vera day cream bevat tevens meerdere voedende en huidverzachtende oliën, naast een sterke moisturizer die zorgt voor een verhoogd vochtgehalte van de huid. Eveneens biedt de crème een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV-straling van de zon door middel van titaandioxide. De crème is geschikt voor elk huidtype en is ook een prima basis voor make-up.
Werking: de crème geeft een optimale huidverzorging, verhoogt het vochtgehalte van de huid en natuurlijk titaandioxide beschermt de huid tegen schadelijke straling van de zon, die huidveroudering veroorzaakt.

Gebruik: ’s ochtends aanbrengen na het reinigen van de huid. Tevens zeer geschikt als basis voor make-up.

Nouvital Collagen Night Cream (50ml)

Deze voedende crème is de ideale nachtcrème voor de droge vochtarme en rijpere huid. Naast meerdere voedende en verzorgende oliën, waaronder macadamia-olie, zorgt collageen voor een betere vochtbalans, sojapeptiden stimuleren de celstofwisseling, terwijl avocado-olie zorgt voor de nodige vitaminen en fytosterolen, die samen met vitamine E als anti-oxydanten het huidverouderingsproces afremmen. De huid krijgt een mooi glanzend en strak aanzien. Het lipidengehalte is hoger dan in de Collagen day cream.

Werking: verbetert de huidstructuur door voedende en hydraterende werkstoffen, stimuleert het celmetabolisme en anti-oxydanten remmen de huidveroudering.

Gebruik: ‘s avonds aanbrengen na het reinigen van de huid.

Nouvital Aloe Vera Night Cream (50ml)

Deze voedende crème ondersteunt de verzorgende werking van de aloë vera en de helende werking van de calendula. Aloë vera night cream bevat meerdere voedende en verzachtende oliën, naast een moisturizer die zorgt voor een verhoogd vochtgehalte van de huid. De crème bevat een hoger lipidengehalte dan de Aloë vera day cream.

Werking: een voedende en uiterst verzorgende hydraterende crème.

Gebruik: ’s avonds aanbrengen na het reinigen van de huid.

Nouvital Acnecare (50ml)

Acnecare dient voor de effectieve behandeling van een huid met acne op basis van tea tree oil, een werkstof met zeer sterke antibacteriële en ontstekingswerende eigenschappen. Tea tree oil is voor deze toepassing ingekapseld in cyclodextrine. Dit werkstoffencomplex heeft als voordeel dat de antibacteriële werking langer aanhoudt, er geen ontleding door oxydatie kan optreden en praktisch reukloos is. Bovendien adsorbeert cyclodextrine talg en remt het de productie van talg, waardoor minder comedonen ontstaan. Reeds na twee weken ziet men al een duidelijk resultaat.

Werking: doodt de bacteriën die de acne veroorzaken.

Gebruik: na het reinigen van de huid, tweemaal daags op de aangedane plaatsen aanbrengen.