ObagiDe productlijn Obagi is enkele jaren geleden door dr. Zein Obagi verkocht. Helaas zijn de producten van Obagi Medical niet meer te verkrijgen op de Nederlandse markt. Dat is echter geen slecht nieuws, want dr. Zein Obagi heeft vrijwel direct daarna twee verbeterde productlijnen op de markt gebracht, ook weer naar hem zelf vernoemd: ZO Medical en ZO Skin Health. Voor (bijna) alle producten van Obagi zijn dus (verbeterde) alternatieven beschikbaar. Wilt u graag persoonlijk advies hierover in onze kliniek? Neem dan contact met ons op via 030 6342561 of via de contactpagina.

Nieuwe productlijn dr. Zein Obagi

Hieronder een aantal producten welke Obagi voerde in de oude productlijn:

Obagi Clenziderm

Ook op het gebied van effectieve acné-behandeling heeft Obagi een innovatieve oplossing ontwikkeld. De meeste anti-acné producten zijn gebaseerd op Benzoylperoxide (BPO), zo ook CLENZIderm.

Het vernieuwende zit in de manier waarop BPO wordt toegediend. In traditionele anti-acné producten is BPO aanwezig in gekristalliseerde vorm, waarbij deze kristallen zo groot zijn, dat ze niet in een ontstoken porie kunnen doordringen.

Met CLENZIderm™ daarentegen wordt BPO in opgeloste vorm toegediend, waardoor deze tot in het diepst van de porie kan doordringen. Daarnaast bestaat de CLENZIderm™ oplossing uit een voorbereiding met een talgproductieverlagende cleanser, gevolgd door een voorbereidende porie therapie, die de huid exfolieert en dode huidcellen verwijderd. Hierna wordt de serum gel toegepast, die BPO in opgeloste vorm bevat.

Voor de behandeling van acné littekens, eventueel in combinatie met een acné die af en toe weer iets actiever is, is een combinatie met het Nu-Derm systeem de ideale oplossing. Vaak wordt deze behandeling nog gecombineerd met een TCA peeling (Blue Peel) om de littekenvorming nog verder te verbeteren.

Obagi Elastiderm

Obagi Elastiderm is de oogcrème van Obagi: een exclusief product voor de dagelijkse behandeling van de tere huid rond de ogen.

Door het gebruik van een revolutionair bi-mineraal complex, genaamd koper-zink-malonaat, helpt het de elasticiteit van de huid rond de ogen te herstellen en fijne lijntjes te verminderen.

Behandeling met ELASTIderm is medisch getest en geeft een aantoonbare verbetering op de stevigheid en elasticiteit van de huid rond de ogen. Het stimuleert de aanmaak van collageen en herstelt een verstoring in de structuur van elastine vezels. Door de dieptewerking van het koper-zink-malonaat complex is het resultaat snel zichtbaar, en beter en langer van duur dan die van andere leidende producten.

Obagi professional C-serums

De huid heeft bescherming nodig tegen dagelijkse blootstelling aan de schadelijke straling van de zon en andere factoren, die voortijdige veroudering veroorzaken.

Zichtbare tekenen van het verouderen, zoals fijne lijntjes en rimpels, worden veroorzaakt door minuscule moleculen beter bekend als ‘vrije radicalen’. Vrije radicalen vermenigvuldigen dramatisch bij blootstelling aan de zon, luchtvervuiling en andere milieufactoren die de huidcellen verwoesten en het collageen afbreken.

Gezonde huidcellen en collageen zijn juist de belangrijkste ingrediënten voor een mooie huid en een jeugdige uitstraling.

Bescherming tegen huidveroudering

Vitamine C neutraliseert de vrije radicalen om de schade in de huidcellen te voorkomen. De krachtige Vitamine C-lijn van Obagi geeft de huid de superieure bescherming die het nodig heeft en:

  • voorkomt voortijdige tekenen van veroudering, inclusief de fijne lijntjes en rimpels
  • geeft bescherming tegen toekomstige schade
  • stimuleert de collageenproductie voor een stevigere, veerkrachtigere huid
  • licht de huid op en geeft een egalere teint

Superieure resultaten met Professional Vitamine C Serum

De nieuwe Obagi Professional C Serums bevatten wetenschappelijke formules en zijn  ontwikkeld en getest door Vitamine C-experts.

Obagi Professional C Serums bieden een maximum aan dagelijkse antioxidant bescherming en hebben een diepere penetratie dan andere Vitamine C-producten. Hoe dieper de penetratie, hoe beter het antioxidant de huid zal beschermen.

Obagi Rosaclear system

Het Obagi Rosaclear systeem is een 4-stappen systeem. Het reinigt en hydrateert de huid, verwijdert en doodt bacterien en bevat ontstekingsremmende ingrediënten. Als laatste stap wordt een zonbescherming gebruikt, een speciaal geformuleerde, chemicaliënvrije, getinte UVA/UVB zonbescherming, die vermengt met de natuurlijke huidtoon.

Een alles-in-1 systeem, dat voldoet aan de behoeftes van rosacea patiënten.

  • Behandelt naast roodheid en blozen, ook ontstoken papula and pustuls (acne-achtige puistjes)
  • Vermindert zichtbare roodheid en bultjes
  • Helpt een helderdere, kalmere en meer gebalanceerde ogende huidtoon te bereiken
  • Biedt zachte, niet-comedogene huidverzorging om de ontstoken en geïrriteerde huid te kalmeren en beschermen
  • Geeft directe verbetering en continue verbetering

Deze behandeling wordt gecombineerd met een metronidazol creme, een antibioticum, gericht op behandeling van ontstoken papula en pustels veroorzaakt door rosacea.