Anne van Eck

Anne is opgegroeid in Wijk bij Duurstede, samen met haar zus en ouders. Ze heeft een hechte band met haar familie. In haar jeugd is zij heel veel buiten geweest. Door Anne’s grote liefde voor dieren was zij vaak te vinden op de manege of de hobbyboerderij van haar opa en oma. Anne is leergierig, geduldig, zorgzaam, enthousiast en georganiseerd. Ze houdt erg van organiseren en plannen, lijstjes afhandelen vind ze heerlijk.

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

Anne: “Dat ik graag in de (huid)zorg wilde werken was voor mij snel duidelijk, de huid heb ik altijd een interessant orgaan gevonden. Als schoonheidsspecialiste geeft het mij voldoening de klant de belevenis van totale ontspanning en verzorging te geven. Als huidtherapeut kan ik verder waar het in de schoonheidsverzorging stopt. Ik vind het een kick om iemand van zijn huidprobleem af te helpen, door middel van verschillende technieken en apparatuur kunnen we vaak veel voor iemand betekenen. Mocht de ene methode niet werken is er vaak nog een alternatief, dat maakt het vak erg interessant en uitdagend.

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

“Ik heb in het verleden last gehad van acne in mijn gezicht, ik had kleine mee-eters en grote rode ontstekingen vooral de ontstekingen waren pijnlijk en maakte mij erg onzeker. Inmiddels weet ik mijn huid goed onder controle te houden door thuis de juiste producten te gebruiken en regelmatig acnebehandelingen te ondergaan.”

Welke behandelingen onderga je zelf (of heb je ondergaan)?

“Ik vind het fijn om mijn huid regelmatig te laten reinigen, zo houd ik de acne onder controle en blijft mijn huid lekker schoon. In het verleden heb ik mijn bikinilijn en oksels laten laseren met de Lightsheer Diode laser voor definitieve ontharing. Ik heb ongeveer 6 behandelingen ondergaan en ik ben ontzettend blij met het resultaat! Ook gebruik ik producten met actieve ingrediënten, zoals vitamine C, uit de praktijk.

Daarnaast vind ik het leuk om behandelingen die wij in de praktijk uitvoeren ook eens zelf te ondergaan zo heb ik wel eens een aantal beenvaatjes laten verwijderen, verschillende peelings ondergaan, een fractionele laser behandeling van het gelaat gehad, steelwratjes laten weghalen en een spider naevi in mijn gezicht behandeld. Hierdoor kan ik vanuit mijn eigen ervaring advies en uitleg geven over veel behandelingen.”

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meest bij?

Anne: “Er zijn meerdere gebeurtenissen die mij erg bijblijven in mijn carrière tot nu toe. Ik ben erg dankbaar dat ik in dit team terecht ben gekomen en voel mij helemaal op mijn plek bij Huidzorg Houten. Het geeft voldoening als je een behandeling met succes af kunt ronden en een patiënt helemaal van zijn of haar klacht af hebt kunnen helpen. Ook is het bijzonder om te ervaren hoe je een hechte band kunt krijgen met patiënten die soms emotioneel kunnen leiden onder hun klacht. Het is prachtig om te zien hoe zij meer zelfvertrouwen krijgen en gaan stralen zodra hun huid verbeterd.

Wat zijn de moeilijke kanten van het vak?

“Er zijn ook zeker moeilijke kanten in dit vak, soms kun je niet bereiken wat je wenst te bereiken ondanks dat je alles uit de kast hebt getrokken. Dat is soms een teleurstelling voor ons als huidtherapeut en natuurlijk voor de patiënt. Gelukkig komt dit niet vaak voor. Ook zien we soms dat een huid anders reageert dan dat je had verwacht, dit is niet gek want iedere huid is uniek en reageert op zijn eigen manier op een behandeling maar dat is soms lastig als je niet voorbereid bent hierop.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?

“In dit vak blijf je leren van iedere ervaring en de ervaringen van collega’s, dat vind ik ontzettend fijn. Wij hebben een leuk team met collega’s die allemaal super gemotiveerd zijn om het beste resultaat bij een patiënt te behalen. Tijdens werkoverleggen en trainingen groeien we allemaal van deze ervaringen. Ik hoop in dit vak te blijven groeien en ontwikkelen om de beste zorg te kunnen leveren.”

Dana Dijs Bom

Dana is geboren en opgegroeid in Houten, de vestigingsplaats van Houten. Het voelde dus voor haar heel vertrouwd om in het Zorggebouw de praktijk op te starten. Dana komt uit een ondernemende familie en heeft in haar jeugd veel geleerd van haar ouders in de bakkerij. Dana is moeder van een zoon en een dochter. Haar man Mark Dijs helpt mee in de praktijk op het gebied van marketing en administratie.

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

Dana: “Vroeger had ik, net als veel andere jongeren, last van acné. Na alle zinloze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes en goed bedoelde adviezen, wilde ik graag weten: wat werkt nu echt? Hierdoor is mijn interesse in huidtherapie ontstaan. Ik wist zelf niet waar ik terecht kon in de omgeving. Daarom besloot ik om zelf de expert te worden.”

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

“Ik weet nu goed hoe ik acné onder controle krijg, hoewel ik er hard voor moet blijven werken om een gladde huid te behouden. Rond mijn 20ste kreeg ik ook nog melasma, een soort donkere pigmentvlekken in mijn gezicht. Ik kreeg er regelmatig vragen over, vreselijk vond ik het! Gelukkig heb ik dat inmiddels kunnen vervagen.”

Welke behandelingen onderga je zelf (of heb je ondergaan)?

“Ik onderga vrij regelmatig een peeling en het liefst elk kwartaal een fractionele laserbehandeling om mijn huid jong en egaal te houden. Ook heb ik veel profijt van de behandelingen met de ontharingslaser. Ik hoef vrijwel nooit te scheren. Daarnaast heb ik vrijwel alle behandelingen uitgeprobeerd en gebruik ik natuurlijk sterke huidverzorgingsproducten uit de praktijk.”

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meest bij?

“Als een huidklacht heel uitgebreid is, zijn de behandelresultaten zeer opvallend en heeft dit effect heeft veel invloed op iemands leven. De verhalen van de cliënten geven je soms echt kippenvel. Daarbij moet ik aan meerdere cliënten denken. Soms breekt een cliënt bij het intakegesprek en komt de schaamte en onzekerheid eruit. Dan leef ik erg met ze mee, omdat ik zelf weet hoe het is om last te hebben van huidklachten.”

Wat zijn de moeilijke kanten van het vak?

“Het verwachtingspatroon. Ik vind het heel belangrijk om eerlijke voorlichting te geven, maar sommige mensen horen en onthouden liever een rooskleurig scenario. De huid blijft een orgaan die beïnvloedt word door allerlei factoren van binnenuit en buitenaf. Er is soms veel geduld en commitment nodig om een doel te behalen. Daarbij is heldere communicatie ontzettend belangrijk. Betreft technische vaardigheden blijft dosering van intensiteit van een behandeling altijd uitdagend. Als huidtherapeut moet je bij elke behandeling opnieuw naar de behoefte en conditie van de huid kijken. Hoe krijg je zoveel mogelijk resultaat zonder vervelende huidreacties? Het draait allemaal om balans.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?

“Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen met huidklachten te helpen. Ik ben niet snel tevreden, dus continu op zoek naar verbeteringen en oplossingen om een huidklacht zo goed mogelijk aan te pakken. Ook op grotere schaal wil ik van waarde zijn voor het beroep. Ik zet mij in om Huidtherapie bekender en toegankelijker te maken, door onder andere de informatie te schrijven die u leest op onze website en diverse activiteiten in het beroepsveld.”

Alle medewerkers


Dana Dijs Bom
Huidtherapeut


Sietske Jacobs Uitslag
Huidtherapeut


Evelien Walraven
Huidtherapeut


Mandy Diekema
Huidtherapeut


Anne van Eck
Huidtherapeut


Daphne Komduur Rijsdijk
Huidtherapeut


Natasja Teuben Naber
Office manager


Sandra Klutz
Office manager