Evelien Walraven

Evelien is opgegroeid in een klein dorp, Ter Aar. Het is een leuk dorp met veel boerderijen en landelijk gelegen. Toen zij eraan toe was om op eigen benen te staan, is ze naar Alphen aan den Rijn verhuisd. Nu woont Evelien al enige jaren in Gouda samen met haar vriend. Ze zijn op dit moment hard op zoek naar een huis in de omgeving van Gouda. Evelien is vriendelijk, kan goed luisteren en behulpzaam. Eigenschappen waar zij in haar werk als huidtherapeut veel aan heeft. Ze houdt erg van lachen en humor! Ze hoort weleens dat ze ‘droge humor’ heeft. Verder is Evelien nuchter ingesteld, echt down to earth.

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

Evelien: “Mensen van een huidklacht afhelpen vind ik een mooie uitdaging en geeft mij veel voldoening. Het is veelzijdig en afwisselend werk en het beroep is steeds in ontwikkeling, dus het is belangrijk om kennis en kunde up to date te houden door trainingen en nascholingen te volgen. Ook dit vind ik een leuke kant. Het contact met mensen vind ik tevens een leuk aspect. Ik combineer mijn werk als huidtherapeut met een dag office management op de praktijk, dit is een leuke, waardevolle aanvulling!”

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

“In de winterperiode kan ik nog weleens last hebben van eczeem in mijn gezicht. De rode, jeukende plekjes zijn erg irritant! Gelukkig hebben wij goede producten waarmee ik die plekjes snel rustiger krijg. Ook heb ik, zoals zoveel vrouwen, last van hormonale acné in een milde vorm.”

Welke behandelingen onderga je zelf (of heb je ondergaan)?

“Ik probeer zoveel mogelijk behandelingen zelf uit. Zo kan ik beter overbrengen hoe de behandeling aanvoelt en wat de huidreacties na de behandeling kunnen zijn. Als mijn huid wat onrustig is, onderga ik graag een acnébehandeling met peeling. Daarna wordt mijn huid snel weer rustiger en voelt lekker glad. Ook heb ik mijn oksels met de diodelaser definitief laten ontharen, ideaal! Daarnaast gebruik ik veel producten van ZO Skin Health uit de praktijk.”

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meest bij?

“Wat me altijd het meest raakt zijn de mensen die blij zijn met het resultaat van een behandeling, zoals de keer dat ik een wijnvlek bijna niet meer zichtbaar heb kunnen krijgen met een licht behandeling. Dit gaf zo’n mooi resultaat!”

Wat vind je de moeilijke kanten van het vak huidtherapeut?

“We zijn steeds meer afhankelijk van de regelgeving van onze beroepsvereniging en zorgverzekeraars. Soms zijn deze zaken niet direct bevorderlijk voor het daadwerkelijk uitoefenen van het vak. Hier lopen we soms weleens tegenaan, maar kunnen hier niet zoveel aan veranderen. Het is iets wat in onze huidige samenleving nou eenmaal erbij hoort.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?

“Ik hoop nog lang en met veel plezier mijn werk als huidtherapeut en officemanager te kunnen uitoefenen. Huidzorg Houten vind ik een fijne, leuke praktijk waar ik mijzelf onder andere op het gebied van laserbehandelingen nog verder kan ontwikkelen. Deze technologie staat nooit stil.”

Alle medewerkers


Dana Dijs Bom
Huidtherapeut


Sietske Jacobs Uitslag
Huidtherapeut


Evelien Walraven
Huidtherapeut


Mandy Diekema
Huidtherapeut


Anne van Eck
Huidtherapeut


Daphne Komduur Rijsdijk
Huidtherapeut


Stephanie Rijks
Huidtherapeut


Mayra Klinkhamer
Huidtherapeut


Natasja Teuben Naber
Office manager


Sandra Klutz
Office manager