Mandy Diekema

Mandy is geboren en getogen in Houten en woont nog steeds met veel plezier in Houten. Ze vindt het dan ook erg leuk dat om haar beroep als huidtherapeut lokaal uit te kunnen oefenen. Mandy is van zichzelf aangelegd als een vrij rustig persoon. Ze kan goed luisteren en heeft een groot inlevingsvermogen. Ze kan door deze eigenschappen een vertrouwelijke sfeer in de behandelkamer creëren waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen.

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

Mandy: “Je kunt als huidtherapeut echt wat voor mensen betekenen. Soms kan alleen het geven van de juiste adviezen mensen al op weg helpen, dit maakt het naast leuk ook nog eens dankbaar werk. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en is erg complex. Wanneer je problemen ervaart met de huid kunnen deze erg verschillend van aard zijn, en de oplossingen en therapieën zijn dit ook. Dit maakt dat het beroep ook uitdagend en heel divers.”

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

“Ik heb het geluk dat ik zelf een vrij makkelijke huid heb en in het verleden weinig problemen heb ervaren. Wel heb ik snel een droge huid en rode geïrriteerde plekjes op mijn huid. Hierdoor moet ik er altijd goed opletten dat ik niet te veel mijn huid irriteer en voorzichtig zijn met wat ik aanbreng op mijn huid.”

Welke behandelingen onderga je zelf (of heb je ondergaan)?

“Veel van de behandelingen die wij in de praktijk uitvoeren heb ik zelf ook geprobeerd. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat ik weet wat het is om die behandeling te ondergaan. hierdoor kan ik ook de uitleg en de bijbehorende adviezen die bij een behandeling horen nog beter toelichten. Ik heb diverse peelings en laserbehandelingen ondergaan en om mijn huid te onderhouden herhaal ik deze behandelingen met regelmaat. Als huidtherapeut ben ik altijd nieuwsgierig naar verschillende producten en probeer ik ook veel producten uit.”

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meest bij?

“Ik heb bijvoorbeeld een dame mogen behandelen met ernstige acne klachten die niet zonder make-up de deur uit durfde. Door de behandelingen en de producten die ze thuis gebruikte is het huid beeld dusdanig verbeterd dat ze zich zekerder voelt en dit nu wel durft. Dat ik door het verbeteren van de huid haar zo heb kunnen helpen maakt het voor mij erg mooi en dankbaar werk.”

Wat zijn de moeilijke kanten van het vak?

“Dat de huid zo groots en divers is maakt het uitdagend en leuk werk maar het is tegelijkertijd ook het moeilijkste. Iedere huid is weer anders en kan dus ook anders reageren. Dit maakt het soms wat moeilijk de meest passende behandeling te vinden.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?

“Ik hoop dat ik mij als huidtherapeut nog verder mag ontwikkelen doormiddel van scholingen te volgen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en met deze kennis nog veel mensen kan helpen in de toekomst.”

Alle medewerkers


Dana Dijs Bom
Huidtherapeut


Sietske Jacobs Uitslag
Huidtherapeut


Evelien Walraven
Huidtherapeut


Mandy Diekema
Huidtherapeut


Anne van Eck
Huidtherapeut


Daphne Komduur Rijsdijk
Huidtherapeut


Stephanie Rijks
Huidtherapeut


Mayra Klinkhamer
Huidtherapeut


Natasja Teuben Naber
Office manager


Sandra Klutz
Office manager