Natasja Teuben Naber

Reykjavík en Utrecht zijn de steden waar Natasja met veel plezier heeft gestudeerd. Inmiddels woont zij al meer dan tien jaar met haar gezin in Houten. Natasja: “Het is een luxe om op fietsafstand van mijn werk te wonen, bovendien ben je hier zo in de natuur én snel in de stad.” Haar vriendelijkheid, inlevingsvermogen en positieve levenshouding springen het meest in het oog tijdens haar werk bij Huidzorg Houten. Natasja weet altijd “zen” te blijven als het hier een beetje hectisch wordt achter de schermen.

Waarom ben je office manager geworden?

Natasja: “Als regeltante pur sang en ervaringsdeskundige als het om acné gaat zit ik hier helemaal op mijn plek. Voordat ik bij Huidzorg Houten kwam werken heb ik ook altijd regel- en communicatiefuncties gehad, bij de gemeente en ook in de culturele sector. Door training en ervaring kan ik inmiddels ook goed voorlichting geven op het gebied van huidtherapie.”

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

“Toen ik hier in 2012 kwam werken had ik nog veel last van acné. Last in de zin van pijnlijke ontstekingen maar ook mentaal was het niet fijn. Ik weet als geen ander hoe onzeker je je kunt voelen als je huid niet meewerkt. Inmiddels is de acné rustig en zit ik sowieso beter in mijn vel, maar nu ik de overgang nader is het weer tijd voor nieuwe zaken: haartjes, bultjes en lijntjes. Gelukkig weten mijn collega’s daar wel raad mee. En mijn lachrimpels… daar ben ik reuzeblij mee!”

Welke behandelingen onderga je zelf (of heb je ondergaan)?

“In april 2012 ben ik begonnen met acnétherapie bij Huidzorg Houten, waarbij mijn huid flink is opgeknapt. Inmiddels heb ik nog nauwelijks last van puistjes. Mijn dagelijkse ritueel is wel wat uitgebreider geworden sinds ik bij Huidzorg Houten werk. Dat komt omdat de producten van ZO Skin Health via een stappenplannen werkt. ’s Ochtends en ‘s avonds reinig ik mijn gezicht met Exfoliating Cleanser en Oil Control Pads om de talgproductie onder controle te houden. Daarnaast gebruik ik diverse crèmes van ZO Skin Health en niet te vergeten zonnebrand en/of Lycogel. Schoonheid komt ook van binnenuit dus ik let ook op mijn voeding.”

“Als voorbereiding op mijn 50ste verjaardag in mei word ik nu behandeld met de fractional laser en onderga ik TCA peelings om de acné-littekens aan te pakken en mijn huid een oppepper te geven. Met de overgang piepen er opeens lichte haartjes naar boven op mijn bovenlip en kin. Geen nood: daarvoor word ik behandeld met elektrische epilatie en de ene donkere heksenhaar wordt in de kiem gesmoord met de laser.”

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meest bij?

“Hier aan de balie maak ik veel mooie momenten mee. Mensen zijn soms wat schuchter als ze mij over hun huidprobleem vertellen. Het is dan fijn om te merken dat ze voelen dat ze op de juiste plek zijn en niet de enige zijn. Je ziet mensen na een tijdje veranderen omdat ze als ze hier onder behandeling zijn beter in hun vel gaan zitten. Een mooi voorbeeld vind ik de vrouw die vertelde dat haar kinderen zeiden: “Mamma je prikt” en die nu weer lekker onbezorgd kan knuffelen met haar koters.”

Wat zijn de moeilijke kanten van het vak?

“Niets is wat het lijkt. Door de vaak prachtig gepimpte, gelifte gezichten en lichamen in glossy’s en andere media vergeten mensen weleens om hun eigen spiegelbeeld liefdevol te bekijken. Het is dan wel eens moeilijk dat de verwachtingen niet altijd realistisch zijn. Mensen willen soms te snel resultaat zien en vergeten dat we therapeutisch werken en geen schoonheidsbehandeling doen. Wat je kunt bereiken aan huidverbetering is een samenspel met wat wij hier doen en wat de mensen zelf thuis doen. Onderdeel van deze samenwerking is ook het gebruik van producten die op het eerste gezicht soms duur lijken maar zo doeltreffend zijn. Het valt mij hier iedere dag weer op wat de integere manier van werken van mijn collega’s met mensen kan doen.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als office manager?

“Als officemanager ben ik het eerste aanspreekpunt van de praktijk. De afgelopen jaren zijn wij als praktijk enorm gegroeid en is het ook drukker aan de balie. Via de mail en telefoon worden we door mensen uit het hele land benaderd! Het is een mooie uitdaging voor mij om ondanks de drukte persoonlijke aandacht te kunnen blijven schenken aan de klanten en tussendoor tijd te houden om lekker te lachen met mijn collega’s!”

Alle medewerkers


Dana Dijs Bom
Huidtherapeut


Sietske Jacobs Uitslag
Huidtherapeut


Evelien Walraven
Huidtherapeut


Mandy Diekema
Huidtherapeut


Anne van Eck
Huidtherapeut


Daphne Komduur Rijsdijk
Huidtherapeut


Stephanie Rijks
Huidtherapeut


Mayra Klinkhamer
Huidtherapeut


Natasja Teuben Naber
Office manager


Sandra Klutz
Office manager