Sietske Jacobs Uitslag

Sietske is opgegroeid in Doorn. Na het afronden van de Havo is zij met haar ouders naar Leiden verhuist. In 2006 is Sietske begonnen met de opleiding huidtherapie in Utrecht en in de Bilt op kamers gaan wonen. Inmiddels woont zij alweer 5 jaar in Zeist met haar man en twee dochters. Sietske straalt veel rust uit en is zeer geïnteresseerd in de mensen die zij behandelt bij Huidzorg Houten.

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

Sietske: “Ik ben huidtherapeut geworden, omdat specialistisch paramedisch handelen mij erg aanspreekt en daarbij is het ook een erg sociaal vak, ik haal veel plezier uit het persoonlijke contact met onze cliënten.”

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

“Ik heb altijd zomersproeten gehad, maar de laatste jaren trekken de sproeten na de zomer niet meer zo snel weg en komen er ook wat grotere en donkere pigmentvlekken bij. Ook heb ik wat lichte couperose en begint mijn huid wat fijne lijntjes te vertonen.”

Welke behandelingen onderga je zelf (of heb je ondergaan)?

“Ik onderga met enige regelmaat een chemische peeling of microdermabrasie om mijn huid op te frissen. De pigmentvlekken en couperose laat ik behandelen met flitslicht (IPL) en om preventief aan huidveroudering te werken zet ik de fractionele laser in. Ik reinig mijn huid 2 x per dag met de milde Hydrating Cleanser van ZO Skin Health. Overdag gebruik ik een crème met 10% glycolzuur van ZO Medical en daarna gebruik is als foundation Lycogel. ‘s Avonds na het reinigen breng ik een retinol serum van Medik8 aan.””

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meest bij?

“De mooie maar soms ook verdrietige verhalen van cliënten.”

Wat vind je de moeilijke kanten van het vak huidtherapeut?

“Hoe leuk het contact met cliënten meestal ook is, soms loopt de communicatie stroef en is het lastig iemand tevreden te stellen.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?

“Ik wil me in de toekomst nog meer gaan verdiepen in de rol van voeding en hormonen op de huid.”

Alle medewerkers


Dana Dijs Bom
Huidtherapeut


Sietske Jacobs Uitslag
Huidtherapeut


Evelien Walraven
Huidtherapeut


Mandy Diekema
Huidtherapeut


Anne van Eck
Huidtherapeut


Daphne Komduur Rijsdijk
Huidtherapeut


Stephanie Rijks
Huidtherapeut


Mayra Klinkhamer
Huidtherapeut


Natasja Teuben Naber
Office manager


Sandra Klutz
Office manager