Stephanie Rijks

Stephanie is geboren in de buurt van Rotterdam en is daarna voor het grootste gedeelte opgegroeid in Gouda en Houten. Momenteel woont zij met veel plezier in Amersfoort. Ze vindt het erg leuk en gezellig om dichtbij de stad te wonen. Stephanie begon als stagiaire en werkt als huidtherapeut bij Huidzorg Houten sinds 2017. Daarvoor werd zij zelf al behandeld in de praktijk. Stephanie is erg zorgzaam, geduldig en heeft veel humor.

Waarom ben je huidtherapeut geworden?

Stephanie: “Voordat ik aan de opleiding Huidtherapie begon, heb ik de opleiding Human Resource Management afgerond. Ik merkte dat ik dit het nog niet helemaal was voor mij en toen ben ik gaan nadenken over wat ik nog meer zou willen doen. Persoonlijk contact met mensen en echt iets kunnen betekenen voor iemand zijn aspecten die ik belangrijk vind in mijn werk. Daarnaast was ik altijd erg geïnteresseerd in de huid en huidklachten. Ik ben toen terecht gekomen bij de opleiding Huidtherapie.”

“Ik vind de uitdaging, afwisseling in werkzaamheden en het continu op zoek zijn naar hoe ik iemand het beste kan helpen mooie kanten van het vak. Daarnaast zijn het directe contact met mensen en het verschil dat goede huidtherapeutische zorg voor iemand kan maken aspecten die mij aanspreken bij het werken als huidtherapeut.”

“Naast het werk als huidtherapeut voer ik ondersteunende werkzaamheden uit voor in de praktijk en werk ik zo nu en dan als officemanager. Ik vind het erg leuk om dit erbij te mogen doen, vooral omdat ik dan ook de opgedane vaardigheden vanuit mijn andere opleiding kan gebruiken.”

Heb je zelf weleens last van huidklachten?

“Ik heb sinds een aantal jaar rosacea. Het is inmiddels goed onder controle, maar ik weet goed hoe het is om huidproblemen te hebben en onzeker te zijn over je huid.”

Welke behandelingen onderga je zelf?

“Voor de rosacea heb ik peelings en IPL behandelingen ondergaan. Dit doe ik nu nog steeds af en toe om mijn huid rustig te houden.” Lees hier Stephanie’s ervaringsverhaal.

“Daarnaast vind ik het belangrijk om de andere behandelingen die bij Huidzorg Houten worden aangeboden zoveel mogelijk zelf te ervaren, zodat ik kan overbrengen hoe de behandeling aanvoelt en welke huidreacties erbij komen kijken. Ik heb onder andere behandelingen gehad met de Lightsheer Diodelaser DUET en de cauteerstift.”

Wat is je huidverzorgingsroutine?

“Op dit moment gebruik ik producten van dr. Zein Obagi en Lycogel, maar net zoals met de behandelingen, probeer ik ook vaak verschillende producten uit. Op die wijze kan ik betere adviezen geven over de mogelijkheden van diverse merken en producten. Ik zorg er in ieder geval voor dat ik mijn huid altijd twee keer per dag reinig met een wasgel en producten gebruik die mijn huid niet irriteren, maar wel werkzame stoffen bevatten. Daarnaast gebruik ik dagelijks zonbescherming.”

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meest bij?

“Er zijn verschillende gebeurtenissen die mij tot nu toe zijn bijgebleven. Ik vind het erg mooi om te zien als iemand met huidklachten blijer en zelfverzekerder wordt met behulp van de behandelingen en adviezen. Daarnaast vind ik het ook bijzonder als iemand zich kwetsbaar opstelt tijdens een consult of behandeling en dat je daardoor echt een band kunt opbouwen.

Verder was het moment dat ik werd aangenomen bij Huidzorg Houten ook iets wat mij altijd zal bij blijven. Ik vind het heel waardevol om in zo’n mooi team te mogen werken.”

Wat zijn de moeilijke kanten van het vak?

“Doordat iedere huid anders is en anders reageert, pakken behandelingen soms niet helemaal uit zoals je gehoopt had. Daarnaast zorgen de grote diversiteit aan huidproblemen en continue vernieuwingen omtrent behandelmogelijkheden voor uitdaging, maar hierdoor is het soms ook lastig om de meest passende behandeling te vinden.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière als huidtherapeut?

“Ik hoop door middel van het opdoen van ervaring en het volgen van trainingen en nascholingen mij verder te specialiseren in het vak om steeds gecompliceerdere aandoeningen te kunnen behandelen. Daarnaast is huidtherapeut zijn in mijn ogen breder dan het uitvoeren van behandelingen. Het profileren van het beroep en de vernieuwingen omtrent behandelmogelijkheden zijn voorbeelden van zaken waarin ik mij wil blijven verdiepen.”

Alle medewerkers


Dana Dijs Bom
Huidtherapeut


Sietske Jacobs Uitslag
Huidtherapeut


Evelien Walraven
Huidtherapeut


Mandy Diekema
Huidtherapeut


Anne van Eck
Huidtherapeut


Daphne Komduur Rijsdijk
Huidtherapeut


Stephanie Rijks
Huidtherapeut


Mayra Klinkhamer
Huidtherapeut


Natasja Teuben Naber
Office manager


Sandra Klutz
Office manager