Suzanne van der Velde

Vanwege aanhoudende groei is Huidzorg Houten sinds september 2018 een praktijkmanager rijker: Suzanne van der Velde. Suzanne zorgt ervoor dat alles achter de schermen reilt en zeilt. Van planning, administratie tot kwaliteitsbewaking. Suzanne is een echte peoplemanager met veel hart voor onze patiënten. Hoog tijd om haar wat beter te leren kennen!

Waar ben je opgegroeid?

Suzanne: “In Zeist ben ik geboren en getogen. Naast het natuursteenbedrijf van mijn ouders ben ik samen met mijn broer en zus opgegroeid. Daar waar altijd hard gewerkt werd, was ook altijd ruimte om leuke dingen te ondernemen. Een fijne jeugd gehad. Omdat ik vroeger niet zo goed wist wat ik later wilde worden, heb ik verschillende opleidingen gedaan. Na mijn opleiding tot doktersassistente ben biologie/echografie gaan doen en heb ik verschillende managementtrainingen gedaan.

Mijn eerste echte baan was in het ziekenhuis op de afdeling Oogheelkunde. Daar had ik het erg naar mijn zin en ben toen de opleiding tot technisch oogheelkundig assistent gaan doen. Zo’n 22 jaar lang heb ik in het ziekenhuis en later in Oogkliniek Heuvelrug het vaktechnisch oogheelkundig assistent met plezier uitgeoefend, zeker omdat ik daarnaast leidinggevende ben geworden en management taken ben gaan uitvoeren. Vandaag de dag woon ik nog steeds in Zeist samen met mijn partner; met onze families dicht om ons heen.

In 2018 ben ik de uitdaging aangegaan om praktijkmanager bij Huidzorg Houten te worden. Geheel iets nieuws en een andere tak van sport. Daar heb ik geen spijt van, een mooie kliniek met veel zorg voor de mens en huid.”

Wat zijn jouw opvallendste eigenschappen?

“Hard werken zit in de genen dus af en toe moet ik mezelf even afremmen omdat ik altijd bezig ben. Ik ben een optimistisch en praktisch ingesteld persoon. Op het werk ben ik best gestructureerd, dat is thuis nog wel eens wat minder. Verder ben ik creatief en heb ik zeker geen twee linkerhanden. Een timmer of schilderklusje in huis is een leuke bezigheid en de resultaten daarvan zijn echt niet slecht.”

Waarom ben je manager bij Huidzorg Houten geworden?

“Naarmate je meer op middelbare leeftijd komt en de gebeurtenissen van het leven je raken, ga je meer naar de toekomst kijken. Na negen jaar in de Oogkliniek weet je van de hoed en de rand. Je vraagt je dan af of dit voor jou een uitdaging zal blijven tot aan je pensioenleeftijd. Steeds meer kreeg ik de behoefte om in het diepe te springen en een geheel nieuwe uitdaging aan te gaan. Daar stelde ik wel hoge eisen aan.
Veel nieuwe dingen leren, een plezierige werkplek waar mensen centraal staan en waar met veel kennis en gezelligheid gewerkt wordt. Al heel snel heb ik Dana en Mark mogen ontmoeten. Toen wist ik het zeker.”

Heb jezelf wel eens huidklachten?

“Ach… een puistje hier en daar. Dan een vlekje, wat eczeem of een allergische reactie wat goed zichtbaar is in het gezicht. De rimpels die in de jaren toenemen negeer ik maar. Dus nee, eigenlijk heb ik geen extreme huidklachten.”

Welke behandelingen onderga je zelf (of heb je ondergaan)?

“Op mijn eerste mee kijkdag hebben mijn toekomstige collega’s mijn oksels onthaard met de ontharingslaser. Ik ben nooit van deze behandelingen geweest en zal eerlijk toegeven dat niet meer scheren echt heerlijk is. Ook heb ik mijn couperose met IPL weg laten flitsen. Dana ‘gebruikt’ mij regelmatig als proefpersoon voor het testen van nieuwe behandelingen. Vorige week heb ik bijvoorbeeld de huid onder mijn ogen laten behandelen met skinboosters.

Wat is je eigen huidverzorgingsroutine?

“Er gaat geen nacht voorbij zonder dat ik mijn gezicht reinig. Verder een dag- en nachtcrème van ZO Skin Health. De Daily Power Defense van ZO Skin Health kreeg als welkomscadeau bij Huidzorg Houten. Toen merkte ik voor het eerst wat een goed product voor je huid kan doen.”

Welke gebeurtenis in je carrière blijft je het meeste bij?

“Ik denk toch wel de gebeurtenissen in de patiëntenzorg. De levensverhalen van patiënten, hun dankbaarheid. Gekke oorzaken van een trauma waar je achteraf toch wel een beetje om moest lachen maar ook heftige diagnoses waardoor je de patiënt meer ziet en meer leert kennen. De lolletjes en schik die we als collega’s onder elkaar hebben gehad, ook om nooit te vergeten.”

Wat zijn de moeilijke kanten van het vak?

“Als ik op leidinggevend gebied kijk denk ik toch wel de verschillende type mensen en gedachten. Soms is het dan heel lastig om met het hele team commitment te vinden. Dat is voor mij altijd erg belangrijk maar tegelijkertijd ook een hele leuke uitdaging. Wat ook altijd lastig blijft, is dat je altijd graag de mensen tegemoet wil komen, je begrijp de noodzaak maar weet dat het bedrijfsmatig niet mogelijk is.”

Wat hoop je nog meer te bereiken in je carrière of bij Huidzorg Houten?

“Ik hoop veel te mogen betekenen binnen de huidzorg. Het is leuk om allerlei diverse taken te mogen oppakken om Dana en Mark te ontlasten, zodat zij zich meer kunnen focussen op hun mooie ambities. Veel leren en ontdekken, dat is wat ik leuk vind. Binnen de huidzorg is er al veel kennis, wat zou het mooi zin wanneer we met elkaar de mensen nog meer kunnen bieden en ambities van de medewerkers waar kunnen maken. Samen naar nog meer succes!”