Pigmentvlekken IPL behandeling

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van pigment ofwel melanine, zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken, te veel melanine produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Hormoonschommelingen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Pigmentvlekken kunnen ook een kenmerk zijn van huidveroudering. Sommige pigmentvlekken zijn al aanwezig bij de geboorte.

Hoe werkt lichtflitstherapie bij pigmentvlekken?

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om oppervlakkig gelegen pigmentvlekken en pigmentvlekken die veroorzaakt zijn door zon te verwijderen. De behandeling kan toegepast worden op alle locaties van het lichaam, zolang er voldoende contrast is te zien tussen de vlek en de normale huidkleur.

De laser geeft een lichtimpuls af met een spectrum aan golflengten. Dit speciale licht absorbeert de roodbruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek zal afbreken. De omringende huid en de huid onder het pigment blijven intact, alleen de vlek zelf wordt behandeld.

Voor de behandeling

Het huidgebied dat behandeld zal worden, mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Het licht mag namelijk niet door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden. Vermijd ten minste 4 weken van tevoren UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Kom met een schone huid zonder make-up op de behandeling.

De behandeling

De huidtherapeut reinigt uw huid en tekent de pigmentvlekken af met een huidpotlood. U krijgt een bril op ter bescherming van uw ogen en de huidtherapeut brengt een laagje gel aan op de pigmentvlek. Vervolgens plaatst zij de behandelkop op de huid en belicht zij alle pigmentvlekjes stuk voor stuk.
U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan dat in een fractie van een seconde verdwenen is. Uw huid kan een beetje branderig aanvoelen. De huidtherapeut koelt en verzorgt uw huid en kan desgewenst camouflagecrème aanbrengen.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet u wat roodheid en zwelling op het behandelde gebied. Dit zijn normale, gewenste reacties. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. U kunt ook zelf uw huid camoufleren als u dat wilt.
De meeste mensen merken dat de pigmentatie eerst donkerder wordt. Geen zorgen, dit is het teken dat de behandeling goed heeft gewerkt. Door het afschilferen van de huid normaliseert de kleur in een paar dagen tot 2 weken. De snelheid hiervan is afhankelijk van de diepte van het pigment.

Belangrijk is dat u de huid zijn werk laat doen en u niet aan korstjes krabt. Ook is het belangrijk dat u zoveel mogelijk de zon vermijdt tot tenminste 4 weken na de behandeling en het behandelde gebied consequent insmeert met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

De pigmentvlekken zullen verminderen of verdwijnen, waardoor de huid een egaler aanzien krijgt.
Er zijn veel factoren die bepalend zijn voor het eindresultaat, zoals de diepte van het pigment, de locatie, de ontstaanswijze, de vorm, intensiteit van kleur, uw huidtype en uw zongedrag. We kunnen geen garantie geven dat de pigmentvlekken bij iedere patiënt verdwijnen. Wel kan de huidtherapeut direct na de behandeling inschatten hoe de vlekken reageren op de therapie.

Bij lichtflitstherapie worden de pigmentcellen zelf niet verwijderd en deze kunnen onder invloed van hormonen en zonlicht weer nieuwe pigmentvlekken veroorzaken. De beste resultaten zijn te behalen met lichtflitstherapie in combinatie met het gebruik van een pigment remmend/blekend huidproduct én consequent gebruik van zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. De huidtherapeut geeft u graag advies.

Aantal benodigde behandelingen

Soms zijn 1 of 2 behandelingen voldoende, soms zijn meer behandelingen nodig. Hoe oppervlakkiger het pigment in de huid ligt, hoe eenvoudiger resultaat te behalen is. Met het ouder worden kunnen nieuwe vlekjes verschijnen, die resultaat zijn van de blootstelling aan zonlicht in uw jongere jaren. Het ondergaan van herhalingsbehandelingen is niet schadelijk.

Behandelfrequentie

In de meeste gevallen kunt u na 4 weken opnieuw behandeld worden.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten.

De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 030-6342561, contact@huidzorghouten.nl of het contactformulier.

Me Line behandeling € 150,-
Me Line 4 thuisproducten € 282,-
DermaQuest MangoBrite Resurfacer € 75,-
DermaQuest SkinBrite Peel € 120,-
IPL zonnevlekken klein gebied € 75,-
IPL zonnevlekken middelgroot gebied € 150,-
IPL zonnevlekken groot gebied € 225,-
Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!