Herroepingsrecht/bedenktijd

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen omdat er een reden is waarom u het bestelde product(en) toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de Webshop zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Om gebruik te maken van dit recht kunt u een retour aanmelden door contact met ons opnemen via contact@huidzorghouten.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Product ruilen

Heeft u zich vergist in de aanschaf van een productvariant, zoals de inhoud of sterkte? Het is mogelijk om een product te ruilen voor een ander. Ook hiervoor kunt u een retour aanmelden via de Webshop door contact op te nemen met contact@huidzorghouten.nl. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Voorwaarden van retour

De rechten en plichten van een retour staan beschreven in de algemene voorwaarden. Belangrijke voorwaarden zijn onder andere:

 • Het product is ongeopend en niet gebruikt (de verpakking inspecteren mag wel). Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken, zijn uitgesloten van herroepingsrecht (art. 10.9).
 • Er is geen beschadiging aangebracht na ontvangst

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te inspecteren, dan kunnen wij deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Een retour aanmelden via email

De meest efficiënte manier van het aanmelden van een retour is door contact op te nemen met contact@huidzorghouten.nl.

Omschrijf daarbij de volgende gegevens:

 • Bestelnummer
 • Datum van bestelling
 • De reden van retour (optioneel), zoals:
  • Verkeerd product geleverd, vergeleken met bestelling
  • Product beschadigd ontvangen
  • Verkeerd als cadeau gekocht
  • Anders, namelijk:…
 • De gewenste opvolging, zoals:
  • Vervang met hetzelfde product
  • Vervang met ander product, namelijk:…
  • Retourneren van ongebruikt product en geld terug

Indien het aanmelden per email niet lukt, neem dan contact op met per telefoon of post. U kunt daarbij gebruik maken van het “Modelformulier voor herroeping” te downloaden via deze link.

Het artikel terug sturen

Stuur het product in de originele verpakking terug naar het volgende adres:
Huidzorg Houten
Prins Bernhardweg 69
3991DE Houten
Nederland

Zodra uw producten retour zijn ontvangen en goedgekeurd na inspectie zal de retour actie worden opgevolgd in de vorm van toesturen vervangend product of geld terug.