Roodheden IPL behandeling

Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Roodheid kan ook zichtbaar zijn na ontstekingen en bij littekens. Soms word je geboren met rode huidkleurverschillen, zoals bij de wijnvlek en de ooievaarsbeet. Deze blijvende roodheid heeft meestal geen functie meer in de huid. Verwijde bloedvaatjes spelen ook geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt en meer weerstand krijgt. Met lichtflitstherapie bereiken we dit doel tegenwoordig snel en zonder risico’s.

Hoe werkt de lichtflitstherapie?

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huidkleurverschillen op allerlei lichaamsdelen te verwijderen of te verminderen.
Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie intensiteit van groen licht af. Deze energie wordt wel opgenomen door de rode kleur van de oppervlakkige vaatjes, maar niet door de omringende huid. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna het lichaam deze vervolgens zelf opruimt.

Voor de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Het licht mag namelijk niet door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden. Vermijd ten minste 4 weken van tevoren UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème. Kom met een schone huid zonder make-up op de behandeling.

De behandeling

De huidtherapeut tekent de roodheden af met een huidpotlood. U krijgt een bril op ter bescherming van uw ogen tegen het licht. De huidtherapeut brengt een laagje gel aan in het behandelgebied en plaatst de behandelkop op de huid. Vervolgens belicht ze alle roodheden een voor een. U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan dat binnen een fractie van een seconde verdwenen is. Na afloop kan uw huid een beetje branderig aanvoelen. De huidtherapeut koelt en verzorgt uw huid en kan, als u dat wilt, camouflagecrème aanbrengen.

Na de behandeling

De huid is na de behandeling wat roder en licht gezwollen. Dit is voor een buitenstaander vaak niet zichtbaar. Soms zijn de vaatjes de dagen na de behandeling wel beter zichtbaar. Dit is een goed teken en toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen tot 2 weken duren.

Vermijd een sterke huiddoorbloeding na de behandeling. Om een optimaal effect uit de behandeling te halen, raden wij u aan om op de dag van behandeling tot 5 dagen na de behandeling niet: actief te sporten of zware inspanningen te leveren, alcohol te nuttigen, naar de sauna te gaan, de huid te scrubben, te stomen of te masseren.

U kunt enkele dagen na de lichtflitstherapie 3 keer per dag Aloë Vera gel aanbrengen op de behandelde huid. Dit heeft een verkoelend effect en geeft sneller herstel. Om zwelling te voorkomen helpt het om ’s nachts het hoofd op een extra kussen te leggen, zodat de zwaartekracht zijn werk kan doen.
Laat de huid zoveel mogelijk met rust en krab niet aan eventuele onderhuidse korstjes. Blijf minimaal 4 weken na de behandeling uit de zon. Kunt u zon niet vermijden, gebruik dan een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

Enkele weken na de eerste behandeling ziet u goed verschil. De huid is minder rood en egaler van kleur. Na een tweede of derde behandeling zullen de resterende roodheden verdwijnen.
Het ontstaan van couperose en roodheid is vaak erfelijk bepaald en vorming van nieuwe roodheden bloedvaatjes kunnen we niet uitsluiten. Nieuwvorming kunt u vertragen door andere oorzaken te vermijden zoals overmatig zonnen, alcoholgebruik en roken.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn voor de behandeling van couperose en gesprongen bloedvaatjes 1 tot 3 behandelingen voldoende. Voor behandeling van rosacea, diffuse roodheid, een ooievaarsbeet en wijnvlekken kunnen meer behandelingen nodig zijn. Het is niet altijd vooraf te voorspellen of de huid goed reageert op de behandeling. Direct na de behandeling kan de huidtherapeut zien of het licht de roodheid goed absorbeert.

Behandelfrequentie

Tussen de behandelingen zit een periode van 5 tot 6 weken. Deze tijd heeft uw huid nodig om behandelde bloedvaatjes op te ruimen.

Afspraak maken

Wij kunnen op korte termijn een intakegesprek met u inplannen. Het tarief voor het intakegesprek is € 40,-. Deze factuur vervalt zodra u bij ons op behandeling komt. U kunt bij Huidzorg Houten terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Huidzorg Houten is naast de reguliere openingstijden ook in de avond en op zaterdag geopend. Heeft u nog vragen na het lezen van deze pagina? Wij staan u graag te woord!

Spinnenkopje:
€ 75,-
Neusvleugels:
€ 75,-
Neusgebied:
€ 125,-
Enkele gesprongen vaatjes:
€ 100,-
Wangen klein:
€ 150,-
Zijkanten hals:
€ 150,-
Wangen groot:
€ 175,-
Wangen, neus en kin:
€ 195,-
Decolleté:
€ 195,-
Vraag stellen / Afspraak maken
Bezig met versturen
Wij respecteren uw privacy!